Alman telekom devi Türk şirket arıyor

Alman telekom devi Türk şirket arıyor

Deutsche Telekom iştiraki T Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu:. Satın almak için iyi bir yerli firma arıyoruz.

Alman telekom devi Türk şirket arıyor
16px
24px
18.07.2017 08:56
ABONE OLgoogle

Alman bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom çatısı altındaki T-Systems, Türkiye’de atağa kalkıyor.

Telekom başta olmak üzere finans, enerji, sağlık, otomotiv ve kamuya hizmet sunan T-Systems Türkiye, yerli BT şirketi satın almak da istiyor.

Milliyet'e konuşan T Systems Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, Türkiye gibi rekabetçi bir pazarda faaliyet göstermekten keyif aldıklarını belirterek, “Türkiye Deutsche Telekom dünyasında stratejik önemini koruyan bir ülke. Ekonomi ve teknoloji alanında çok güzel gelişmeler devam ediyor. 15 Temmuz başta olmak üzere geçen yıl yaşanan siyasi olumsuzluklar sektörümüzü negatif etkilemedi. Bu nedenle Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi.

"İYİ BİR YERLİ FİRMA ARIYORUZ"

Önümüzdeki 3 yılda ülke ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından yerli ve yabancı şirketlerin elini taşın altına koymalarının şart olduğunu da dile getiren Kılıçoğlu, “Bizim sektörümüzün de ülkemizin de büyüyerek ilerleyeceği konusunda şüphemiz yok. Bu nedenle 3 yıllık planlarımızı gayet agresif bir şekilde oluşturduk. Son 3 yılda Türkiye’de yaklaşık 2 kat büyüme gerçekleştiren T-Systems, önümüzdeki 3 yıl içinde bunun da bir adım ötesine geçerek 3 kat büyümeyi planlıyor. Satın almak için iyi bir yerli firma da arıyoruz. Görüşmelerimiz de sürüyor” diye konuştu.

"ENERJİ ÖNCELİKLİ"

Bu büyüme planı kapsamında enerji sektörünün de öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Kılıçoğlu, şöyle konuştu: “Özellikle elektrik dağıtım alanındaki özelleşmeden sonra dağıtım işini kamudan devralan işletmeler hızla teknoloji yatırımı yaptı. Buradaki amaç bizim her zaman söylediğimiz gibi insana dokunan şirketlerin mutlaka teknolojiye yatırım yapması olarak açıklanabilir. Elektrik dışında doğal gaz ve akaryakıt tarafında da 2017 sonuna kadar önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Türkiye, genç ve dinamik nüfusuyla her zaman bölgede adından söz ettiren ve bu konuda da hızla büyüyen bir ülke konumunda. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda önemli fırsatlara sahip. 

Avrupa ile kıyaslandığında çok yüksek güneş ve rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip. Buradan yola çıkarsak yenilenebilir enerji konusundaki fırsatlar yeni şirketlerin doğmasını sağlayacak. Bu yeni doğacak şirketler yeni nesil şirketler olacak. Yeni teknolojilere ihtiyaç duyacaklar. Bu da kısa vadede bilişim alanında bir hareketlenmeye neden olur. Ayrıca klasikleşen enerji tarafında ise yoğun bir rekabet görüyoruz. Bu günün sonunda bilişim sektörüne olumlu yansıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde