Alman otomotiv firması işçiler için özel iskelet geliştirdi...

Alman otomotiv firması işçiler için özel iskelet geliştirdi...

Almanlar bu kez çalışanlarına dış iskelet giydiriyor! Bir yandan otomobil üretiliyor; diğer yandan çalışanlar dış iskelet adı verilen öyle bir iskelet giysiyi üzerlerine giyiyor. Peki nedir dış iskelet? Ne işe yarıyor?

Alman otomotiv firması işçiler için özel iskelet geliştirdi...
16px
24px
02.01.2018 05:36
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü otomotiv firması, geliştirdiği özel ekipman sayesinde çalışanlarının sırt ve iskelet ağrısına son vermeye hazırlanıyor. Bu ekipman aynı zamanda çalışanların fiziksel eforunu azaltırken verimliliğini de artırıyor.
 
 Vücuda takılan ve ağırlık kaldırmayı kolaylaştıran cihaz yaklaşık 3 kilogram ağırlığında. Dış iskelette üst gövde, bel ve uyluğa bağlanan metal çerçeveler, taşıyıcı bir yapıyla birleştiriliyor.


 
 Dış iskeleti takmak için, işçi önce donanımı bir kazak gibi başından geçirip, kayışlarla uyluklarına bağlaması gerekiyor. Ardından, ağırlığı dağıtmaya yarayan iki adet, el büyüklüğünde levha, uylukların üzerine yerleştiriliyor.


 
Dış iskelet özellikle işçilerin yük kaldırmak veya bırakmak üzere öne doğru eğildikleri durumlarda kullanıcıyı destekliyor.


 
İskeletler işçiler tarafından test edilmeye başlandı. Test kapsamında, dış iskeletin gündüz vardiyasında kullanımı kademeli olarak 2 saatten 7 saate çıkarıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde