Alman gazetesi Topkapı Sarayı'nı tanıttı

Alman gazetesi Topkapı Sarayı'nı tanıttı

"Sultanın hareminde" başlığıyla yayımlanan yazıda, tarihi Topkapı Sarayı'nın en fazla gezilen yerlerinin hazine dairesi ve harem odası olduğu belirtildi.

Alman gazetesi Topkapı Sarayı'nı tanıttı
16px
24px
16.10.2011 19:23
ABONE OLgoogle

Almanya'da pazar günleri yayımlanan "Welt am Sonntag" gazetesi, Topkapı Sarayı'nı tanıttı.
Gazetede "Sultanın hareminde" başlığıyla yayımlanan yazıda, tarihi Topkapı Sarayı'nın en fazla gezilen yerlerinin hazine dairesi ve harem odası olduğu belirtildi.

Sarayın tarihi hakkında bilgi verilen yazıda, 1453-1856 yılları arasında padişahların ikametgahı olarak kullanıldığı belirtilen Sarayın, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte müzeye dönüştürüldüğü ve Osmanlı'nın bütün ihtişamını yansıttığı ifade edildi.

Topkapı Sarayı'nın içine dahil edilen Aya İrini Kilisesi'nin de günümüzde ağırlıklı olarak konser mekanı olarak kullanıldığı kaydedilen yazıda, Sarayın mimari yapısı ve müzede yer alan bazı eserler hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.

Müzede yer alan 13 ila 18. yüzyıla ait yaklaşık 5 bin eser arasında özellikle değerli taşlarla bezenmiş porselenlerin bulunduğu belirtilen yazıda, Sarayda kaşıkçı elmasının ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ait iki kılıçla Hz. Musa'ya ait bir sopanın da bulunduğuna işaret edildi.
Topkapı Sarayı'nın 6700 metrekarelik alanda kurulduğu ve yaklaşık 1600 kişiye konaklamak için yer sunmuş olduğu belirtilen yazıda, Saraydaki haremin, dünya çapında yapılmış en güzel harem odalarından biri olduğu kaydedildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde