Alman enerji devi Türkiye'ye 120 Milyon Euro yatıracak

Alman enerji devi Türkiye'ye 120 Milyon Euro yatıracak

Albayrak, Türk ekonomisinin güvenilirlik ve sağlamlığını dünyanın tasdik ettiğini belirterek, Alman enerji şirketi EWE'nin Türkiye'ye 120 milyon avroluk yatırım yapacağını bildirdi.

Alman enerji devi Türkiye'ye 120 Milyon Euro yatıracak
16px
24px
22.11.2016 13:11
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türk ekonomisinin güvenilirlik ve sağlamlığını dünyanın tasdik ettiğini belirterek, Alman enerji şirketi EWE'nin Türkiye'ye 120 milyon avroluk yatırım yapacağını bildirdi.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Alman EWE'nin CEO'su Matthias Brückmann ve beraberindeki heyeti kabul ettik. Türkiye'ye 120 milyon avroluk yeni yatırımda bulunacaklarını belirttiler.

TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENİYORLAR

Ekonomimizin güvenilirliğini ve sağlamlığını dünya tasdik ediyor. Daha sonra Alman rüzgar enerjisi devi Nordex firmasının CEO'su Lars Bondo Krogsgaard'ı kabul ettik. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) stratejimiz ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye'deki yatırım ortamı ile yakından ilgilendiklerini vurguladılar."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde