Alman Volkswagen'den Çin'e 1.6 Milyar avroluk ek yatırım

Alman Volkswagen'den Çin'e 1.6 Milyar avroluk ek yatırım

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'e 1,6 milyar avroluk ek yatırım planlıyor.

Alman Volkswagen'den Çin'e 1.6 Milyar avroluk ek yatırım
16px
24px
26.04.2010 11:35
ABONE OLgoogle

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'deki faaliyetlerini artırma kararı gereğince ülkede 1,6 milyar avroluk ek yatırım planlıyor. 

     Fransız ekonomi gazetesi Les Echos'daki haberde, Volkswagen'ın, Çin'deki mevcut 7 fabrikasına ek iki yeni fabrika kurmaya hazırlandığı belirtilerek, 2012 yılına kadar dünyanın en dinamik pazarı Çin'de toplam 6 milyar avro değerinde yatırım öngördüğü kaydedildi. 

     Volkswagen'ın Çin'deki Genel Müdürü Winfried Vahland yaptığı açıklamada, yeni yatırımlarla birlikte Çin pazarına yeni teknoloji ve yeni modellerin girişini hızlandırmayı planladıklarını dile getirerek, uzun vadede Çin'de iki milyondan fazla araç satmayı hedeflediklerini söyledi. 

     Şirketin üst düzey bir yetkilisi geçen hafta yaptığı açıklamada, Çin'deki yatırımlarını artırmayı planladıklarını söylemiş ancak, yatırımın miktarına ilişkin herhangi bir bilgi vermemişti. 

     Dünya genelinde geçen yıl toplam 6,29 milyon araç satan Volkswagen, Çin'de ise 1,40 milyon araç satışı kaydetti. 

     Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde Çin'de 457 bin 259 adet araç sattı ve geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 60,9 oranında artırdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde