Alman Siemens'e 349 Milyon Euroluk ihale

Alman Siemens'e 349 Milyon Euroluk ihale

TCDD Genel Müdürlüğünce 10 yeni yüksek hızlı tren seti ihalesini Siemens'in kazandığı açıklandı

Alman Siemens'e 349 Milyon Euroluk ihale
16px
24px
28.03.2018 11:25
ABONE OLgoogle

İslam Kalkınma Bankasının 312 milyon avroluk finansman sağlayacağı 10 yeni yüksek hızlı tren seti ihalesinde en uygun teklifi veren Siemens, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından sözleşme için davet edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre, TCDD Genel Müdürlüğünce geçen sene 10 yüksek hızlı tren seti için ihale açıldı. Beş firmanın davet edildiği ihalede, CAF, Siemens ve Alstom teklif verdi.

İhale Komisyonunca, en uygun teklifin 349 milyon avro ile Siemens tarafından verildiği belirtildi.

Tren setleri için 312 milyon avroluk finansman desteği sağlayacak İslam Kalkınma Bankasınca da komisyon kararı onaylandı.

TCDD Genel Müdürlüğü de bu onayın ardından Siemens'e sözleşme davetinde bulundu.

Hızlı tren setlerinin, sözleşmenin imzalanmasından 15 ay sonra teslim edilmesi bekleniyor. Setlerle ticari seferlerin de 2 yıl içinde başlaması hedefleniyor.  YHT ihalesiyle ilgilenen Siemens'in CEO'su Saray'da ne arıyor?

Alman Siemens firmasına sipariş edilen 7 adet çok yüksek hızlı tren seti, 2016 yılında hizmete sunulmuştu. 519 yolcu kapasiteli trenler, saatte 300 kilometre hız yapabiliyor.

Geçtiğimiz ay Elektrik, otomasyon ve enerji tekeli Siemens'in CEO'su Joe Kaeser'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi dikkat çekmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde