Alkoçlar'ın oteline icra geldi, 700 tatilci tahliye edildi

Alkoçlar'ın oteline icra geldi, 700 tatilci tahliye edildi

Hülya Koçyiğit'in kızı ve damadı Gülşah-Ender Alkoçlar'ın işletmeciliğini yaptığı Aydın'ın Kuşadası ilçesi'ndeki Alkoçlar Adakule Otel'ine icra geldi

Alkoçlar'ın oteline icra geldi, 700 tatilci tahliye edildi
16px
24px
05.09.2018 04:34
ABONE OLgoogle

Hülya Koçyiğit'in kızı ve damadı Gülşah-Ender Alkoçlar'ın işletmeciliğini yaptığı Aydın'ın Kuşadası ilçesi Bayraklıdede Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı Alkoçlar Adakule Otel'deki icra işlemi nedeniyle yaklaşık 700 yerli ve yabancı turist çevredeki otellere yerleştirildi.

Gülşah-Ender Alkoçlar’ın işletmeciliğini yaptığı 329 oda ve 750 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Alkoçlar Adakule Oteli’nin mülk sahibi olan Şefik Yaman, Alkoçlar’dan alacağı kirayı tahsil edemediği için polis ve icra memurları eşliğinde otele geldi. 

Otelde konaklayan, havuza veya denize giren turistler, polis ve otel görevlileri tarafından bilgilendirildi. Turistler daha sonra acente görevlileri tarafından çevredeki anlaşmalı diğer otellere yerleştirildi.

Uzaktan dahi görüntü alınması engellenen basın mensuplarıyla otelin güvenlik görevlileri arasında yaşanan gerginliğe polis müdahale etti.

Hülya Koçyiğit'in damadı tek başına girdiği Konyaaltı Sahil Projesi ihalesini aldı

Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Tacettin Özden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ticari anlaşmazlık nedeniyle tatilcilerin mağdur olduğunu, iki tarafın uzlaşmasıyla sorunun çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

Öte yandan, otelin güvenlik görevlileri basın mensuplarının görev yapmasını engellerken, otel yetkililerinin hukuki işlemlerle ilgili daha sonra açıklama yapılacağı bildirildi.

İcra işleminin, otelin mülk sahibi ile işletmeci arasındaki kira anlaşmazlık nedeniyle başlatıldığı iddia edildi.

ODALARDAN, PLAJDAN VE HAVUZDAN ÇIKARILDILAR

Otelin plajından, havuzdan ve odalarından çıkarılan tatilciler tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin devreye girmesi sonucu çevredeki otellere yerleştirildi.

Tur şirketleri ve seyahat acentelerinin yöneticileri, turizme zarar verilmemesi için misafirleri çevredeki otellere yerleştirdiklerini söyleyerek yaşanan duruma tepki gösterdi. Valizlerini toplayarak minibüslerle binen tatilciler de yaşanan duruma isyan etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde