Alican Ulusoy'dan sürpriz karar

Alican Ulusoy'dan sürpriz karar

Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe gireli bir buçuk yıl oldu. Yeni TTK ile iş dünyasının ticari İşleyişi A’dan Z’ye değişiyor.

Alican Ulusoy'dan sürpriz karar
16px
24px
31.01.2014 16:20
ABONE OLgoogle

Yeni Türk Ticaret Kanunu yürürlüğe gireli bir buçuk yıl oldu. Yeni TTK ile iş dünyasının ticari İşleyişi A’dan Z’ye değişiyor. Yeni kanun, tek kişilik anonim şirket kurmaya bile izin veriyor. Bir anlamda şirket kurmayı kolaylaştırıyor. Diğer taraftan yeni düzenlemelerle birden fazla şirketi yönetmek zorlaşıyor. Bu nedenle iş insanları şirketlerini birleştirip, gruplarını daha “fit” hale getirmeye çalışıyor. Kanun yürürlüğe girmeden önce başlayan şirket birleştirme yarışının bugünlerde iyiden iyiye hızlandığına şahit oluyoruz.

Ulusoy Ailesi’nin genç üyesi Alican Ulusoy da birleştirme rüzgarlarına kendini kaptırmış durumda. Hatırlanacağı üzere Ulusoy Ailesi 2009 yılında işlerini ayırmıştı. Ailenin 35 yaşındaki genç üyesi Alican Ulusoy, payına düşen işlerle birlikte yeni kurduğu şirketleri o yıllarda Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding çatısı altında şirketlerini toplamıştı.

Alican Ulusoy’un Ulusoy Uluslararası Nakliyat ve Ticaret şirketi, bugünlerde altı şirketini devralmaya hazırlanıyor. Söz konusu şirketler; Ulusoy Acu Taşımacılık, Ulusoy Kurye Ticaret, Ulusoy Kargo ve Ticaret, Ulusoy Havacılık ve Taşımacılık, Ulusoy Uluslararası Denizcilik, Ulusoy Geri Dönüşümü ve Atık Yönetimi.

Kayserili Boydak Ailesi de bugünlerde dört enerji şirketini birleştirip, Boydak Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. çatısı altında topluyor. Nisan Elektromekanik Enerji, Nehir Hes Enerji, Egeli Enerji Yatırım çatı altına alınan şirketler. Böylece Boydak Ailesi’nin enerji şirketlerinin sayısı yarı yarıya azalmış oldu.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde