Ali Sami Yen’e 165 metre kule

Ali Sami Yen’e 165 metre kule

Selenium Ataköy, Likör ve Ali Sami Yen projelerine toplam 550 milyon dolar yatıracak olan Aşçıoğlu, Likör ve Ali Sami Yen arazilerine 6 kule dikecek.

Ali Sami Yen’e 165 metre kule
16px
24px
27.03.2011 17:19
ABONE OLgoogle

3 kulenin yer alacağı Ali Sami Yen 165 metreye ulaşacak. Selenium Twins ve Selenium Panorama’da kalan dairelerini eritmek için yeni bir model geliştiren Aşçıoğlu, metrekare fiyatını 5-6 bin dolara indirdi. Ayrıca ‘kiracı garantili daire satışına’ da başladı.

SELENIUM Ataköy ve Likör arazisindeki projelerinin dışında Ali Sami Yen arazisinde ortakları Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu ile gerçekleştireceği proje merakla beklenen Aşçıoğlu, Ali Sami Yen projesinin ipuçlarını verdi. Likör ve Ali Sami Yen arazilerinde ortak proje geliştirme düşüncesinden vazgeçmeyen Aşçıoğlu, bu arazilerine toplam 6 kule dikecek. Kulelerin 3’ü Ali Sami Yen’de, 3’ü de Likör’de (eski likör fabrikası arazisi) yer alacak. Ali Sami Yen’deki en yüksek kule ise 165 metre olacak.

Stok eritme modeli

Aşçıoğlu, toplam 550 milyon doları bulacak bu 3 yeni projesine başlamadan önce de Selenium Twins ve Selenium Panorama’da kalan dairelerini eritmek için yeni bir model geliştirdi. Metrekare fiyatını yüzde 20-30 arasında aşağı çekerek 5-6 bin dolara indirmeye karar veren Aşçıoğlu, fiyat indiriminin yanı sıra ‘kiracı garantili daire satışını’ da deneyecek. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Dünyanın en iyi binalarından birini yaptım. Metrekare fiyatlarının 8-10 bin dolar olması gerekiyor. Benim kuzularım bir türlü hak ettiği yeri bulamıyor” dedi.

Selenium Twins projesinde kalan 31 dairenin 18’i indirimli metrekare fiyatından satışa sunulacak. Geriye kalan 13 daire ise kiraya verilecek. Selenium Panorama’da ise 2 daire ve 1 penthouse’da bu karar uygulanacak. Yaşar Aşçıoğlu, Selenium Twins’in Avrupa’nın ve Afrika’nın en prestijli rezidansı ödülünü kazandığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bir rezidansta yalılarda kullanılan malzemeleri kullandım ve bunu bir inşaatçı olarak yaptım. Fiyatları ya pahalı geliyor ya da ben kendimi iyi ifade edemiyorum. Yeni jenerasyon (oğulları İrfan ve Cenk Aşçıoğlu) fiyatı düşürmek ve kiracı garantisi vermek gibi bir öneri getirdi. Bence metrekare fiyatının 8-10 bin dolar olması gerekiyor. Ancak fiyatı 5-6 bin dolara indirme kararı aldılar.”

100 milyon dolar gelir

Selenium Twins’te metrekareyi arsa dahil 5 bin 315 dolara mal ettiğini ifade eden Yaşar Aşçıoğlu, “Kuruşu kuruşuna maliyet budur. Şimdi fiyatları şimdi yüzde 20-30 arasında indirerek, tekrardan 5-6 bin dolar seviyesine getiriyoruz. Ben yine kar edebiliyorum” derken, Selenium Twins ve Panorama’da
kalan toplam 34 dairenin değerinin yaklaşık 100 milyon dolar edeceğini söyledi. Aşçıoğlu, “Geçen yıl burda bir yemek verip, 35 milyon dolarlık daire satmıştım. Buradan gelecek 100 milyon dolar ile yeni bir projeye bile başlayabiliriz” diye konuştu.

800 daireli Ali Sami Yen projesi mayısta başlar

SELENIUM Ataköy, Likör ve Ali Sami Yen projelerine toplam 550 milyon dolar yatırım yapacak olan Aşçıoğlu, Likör’de dava süreci devam etse de Ali Sami Yen ile ortak proje geliştirme düşüncesinden vazgeçmemiş. Aşçıoğlu, “Biri geç, biri erken başlayabilir ama en sonunda birbirlerine yetişecekler. Projelerin arasına kot farkından yararlanıp, bir bağlantı koyacağız” dedi. Ali Sami Yen arazisindeki projeyi mayıs ayına yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Aşçıoğlu, proje hakkında bazı ipuçları da verdi. Aşçıoğlu, “Ali Sami Yen ve Likör projesi toplam 6 kuleden oluşacak. Kulelerin 3’ü Ali Sami Yen’de 3’ü de Likörde yer alacak. Ali Sami Yen’deki en yüksek kule 165 metre olacak. Toplam daire sayısı 800 küsür olacak. Halka açık meydanlar da planlıyoruz. Son projede buz pateni pisti de var” dedi.

Kiracı yoksa Aşçıoğlu ödüyor

AŞÇIOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu ise kiracı garantili daire satışı modeline değinerek, şu bilgileri verdi: “Ataköy, Likör ve Ali Sami Yen’e başlamak üzereyken, elimizdeki daireleri avantaj pazarlamak istiyoruz. Dairelerimizden satın alanlar hızlı kazanç sağlamasının yanı sıra, hazır kiracılı dairesinden her ay kira geliri elde edecek. Kiralar 3 bin 500 ile 5 bin dolar arasında değişecek. Biz kiracıyı bulmayı taahhüt ediyoruz. Kiracısız daire ise, kira kontratı imzalanana kadar kira ve aidat ödemeyi de garanti ediyoruz.”

Meltem Kara/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde