Ali Sami Yen'de son derbi

Ali Sami Yen'de son derbi

Galatasaray, vedaya hazırlandığı Ali Sami Yen Stadı'nda son derbi maçını bugün Beşiktaş ile oynayacak.

Ali Sami Yen'de son derbi
16px
24px
28.11.2010 09:28
ABONE OLgoogle

6. sıradaki Siyah-Beyazlılar ile 10. sıradaki Sarı-Kırmızılılar, uzun bir aradan sonra zirvenin uzağında lig derbisinde ter dökecek. Her iki takım aynı zamanda 2010'daki son dev karşılaşmayı kazanıp taraftarlarını sevindirmek istiyor.
 

Süper Lig'in kalbi bugün Ali Sami Yen'de atacak. Zirvenin gölgesinde Galatasaray ile Beşiktaş, şampiyonluk umutlarını korumak için sahaya üç puan parolasıyla çıkacak. Sarı-Kırmızılılar ligin ikinci yarısında Türk Telekom Arena'ya taşınacağı için Ali Sami Yen Stadı'ndaki derbi perdesi bu maçla kapanacak.

Sarı-Kırmızılı takımın derbi maçından kötü bir sonuçla ayrılması halinde Başkan Adnan Polat yönetimini, Beşiktaş'ın yenilmesi halinde ise Teknik Direktör Schuster'i zorlu günler bekleyecek. Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiren Galatasaray 6 maçtır Ali Sami Yen'de puan vermediği Beşiktaş'ı, Mecidiyeköy'deki son derbiden yine puansız göndermeyi planlıyor. Sarı-Kırmızılı takımda derbi öncesi Baros ve Cana'nın sakatlıklarının geçmesi teknik heyetin yüzünü güldürdü. Beşiktaş'a Sami Yen'deki son 2 derbide toplam 5 gol atan Baros'un, 5 haftalık aradan sonra derbinin ikinci yarısında forma giymesi bekleniyor.

Guti ve Quaresma gibi flaş transferlerle başladığı sezonda daha sonra sıkıntılı bir döneme giren Beşiktaş ise Ali Sami Yen'den 3 puanla dönerek, zirve takibini sürdürmeyi hedefliyor. Siyah-Beyazlı takım, derbi maça rakibine oranla daha sıkıntılı hazırlandı. Quaresma'nın yanı sıra tedavileri süren Bobo, Rüştü, Ekrem, Onur, Nihat ve Ferrari derbide forma giyemeyecek. Uzun süredir 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan Fatih Tekke'nin oynayıp oynayamayacağı ise merakla bekleniyor.

Arda için 3 puan ilaç gibi

G.Saray kaptanı Arda Turan, Beşiktaş derbisini kazanmaları halinde ligde her şeyin kendileri için farklı olacağını söyledi. Bugün de takımını yalnız bırakacak olan Arda, "Zor günler geçirdiğimiz ortada ama düzlüğe çıkmamız için her şey elimizde. Beşiktaş'ı yenmemiz halinde önümüzün açık olduğunu düşünüyorum." dedi.

Aslan, gelecekten umutlu

G.Saraylı yönetici Işın Çelebi, Beşiktaş ile Ali Sami Yen'de oynayacakları son derbi maçını kazanarak şampiyonluk umutlarını sürdürmek istediklerini söyledi. Çelebi, "Beşiktaş karşısında Ali Sami Yen'den başı dik, başarılı ve mutlu olarak çıkacağız. Buna yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kamp, Schuster'e ters

Beşiktaş, G.Saray ile bugün oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen son antrenmanda, Siyah-Beyazlı futbolcuların taktik ağırlıklı çalışmalar yaptığı bildirildi. Derbi öncesi de kamp yapmayacak Kartal, bugün sabah saatlerinde tesislerde toplanacak.

Kartal, Fernandes'i kiralıyor

Sezon başında Guti ve Quaresma gibi iki önemli ismi kadrosuna katan Beşiktaş'ın devre arasında Valencia'nın Portekizlisi Manuel Fernandes'i renklerine katacağı ileri sürüldü. Orta sahada çift yönlü olarak görev yapan 24 yaşındaki oyuncu hakkında vatandaşı Quaresma'nın da olumlu referans verdiği öğrenildi.

Hacı Hasdemir/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde