Ali Sabancı'ya ödülü patroniçeden!

Ali Sabancı'ya ödülü patroniçeden!

''Yılın İş İnsanı'' seçilen Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya ödülünü kim verdi?

Ali Sabancı'ya ödülü patroniçeden!
16px
24px
09.03.2012 14:04
ABONE OLgoogle

Ekonomist Dergisi'nin geleneksel "Yılın İş İnsanları" ödülleri sahiplerini buldu. 21. kez verilen ve 2011 yılında zirveye çıkan iş insanlarına verilen "Yılın İş İnsanları" ödülleri, Ritz Carlton Otel'de düzenlenen törenle dağıtıldı.

Ödül törenine, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın eşi Sema Doğan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Doğan Burda Ceo'su ve Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray, BDDK Başaknı Tevfik Bilgin, Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raf Ateş, Ekonomist Dergisi ekibi ve iş dünyasının bir çok önde gelen ismi katıldı.

7 dalda verilen ödüller, Ekonomist Dergisi'nin 2.700 kişi ile yaptığı anketler sonucunda belirlendi.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yaptığını, daha önceki yıllarda da Ekonomist Dergisi'nin ödül töreninde konuşma yaptığını ve buradaki her konuşmasında, insanların küçük tirajlarla da çok büyük işler yapabildiğini belirtti.

SİVİL TOPLUM ÖDÜLÜ TÜSİAD'A

Yılın Sivil Toplum Lideri ödülü TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in oldu. Boyner ödülünü Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'dan aldı. Kısa bir konuşma yapan Boyner, "Hem kendi adıma, hem sivil toplumun çok sesliliğinin gereğine inanmış, üreten, değer yaratan tüm gönüllüler adına, sizlere özellikle bu türbülanslı günlerde, bu cesaret veren ödülü için teşekkür ediyorum" dedi.

YILIN PROFESYONELİ THY VE VODAFONE

Yılın Profesyoneli ödülünün sahibi Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in oldu. Timuray ödül töreninde yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi: "3 yıl önce Vodafone'da fark var diye bir yolculuğa çıktık. Ve bu yolcululuğumuzda, inanıyoruz ki telekom tüketicilerine güçlü bir seçenek sunabiliyoruz. Onları güçlü bir seçeneğe kavuşturduk. Bu maceranın arkasında kendisinin tamamen müşterisine adamış, çok yoğun bir mesaide çalışan çok yoğun bir ekip var. Ben onlara süper kırmızılar diyorum. Ben bugün bu ödülü tekrar alıyorsam, bu süper kırmızılar sayesinde alıyorum."

Kotil geceye katılamadığı için ödülünü THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkor aldı.

YILIN İŞ İNSANI ALİ SABANCI

"Yılın İş İnsanı" ödülü Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın oldu.  Ali sabancı ödülünü Doğan Holding patroniçesi aynı zamanda kayınvalidesi olan Sema Doğan'ın elinden aldı. Sabancı, 2010'da "Yılın İş İnsanı" seçildiği zamanda ödülü Aydın Doğan'ın elinden almıştı.

Ali Sabancı ödül sonrası yaptığı konuşmada, "Benim arkamda binlerce kişi yok. Bizim şu anda Pegasus'da 2119 aile ferdi var. Ve bu insanlar maalesef benim arkamda değil. Bunların hepsi benim yanımda ve önümde. Onlara teşekkür ediyorum. Bu ödülü esasında onlar adına alıyorum" dedi.

YILIN BÜROKRATI TEVFİK BİLGİN OLDU

Bu yıl, 'Yılın Bürokratı' kategorisinde bu ödülü gerçekten hakeden, fakat Merkez Bankası başkanlarını bir türlü geçemeyen Tevfik Bilgin aldı. Oyların yüzde 25'ini alan Bilgin, gecede yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin krizden bankacılık piyasasında aldıklarını kararlar sayesinde yara almadan atlattığını söyledi. Ödülü bankacılık sektöründe 210 binden fazla çalışan adına aldığını kaydeden Bilgin, 34 yaşında geldiği BDDK'da 8 yılda ekip arkadaşlarıyla önemli işleri başardıkalrını kaydetti.

YILIN KADIN GİRİŞİMCİSİ

Yılın Kadın Girişimcisi ödülü House Cafe'nin kurucusu Canan Özdemir'in oldu.

YILIN ERKEK GİRİŞİMCİSİ

Yılın Erkek Girişimcisi ödülü ise Kahve Dünyası'nın kurucusu Birol Altınkılıç'ın oldu.

Gecenin sonunda ödül alanlar toplu halde poz verdi. Fotoğraf çekilirken Pegasus Başkanı Ali Sabancı'nın THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkor'u yakın markaja alması dikaktlerden kaçmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde