Ali Sabancı ve ortakları hangi şirketi satın aldı?

Ali Sabancı ve ortakları hangi şirketi satın aldı?

Esas Holding ortaklarından Ali Sabancı, hangi sektörde hızla büyüyor?

Ali Sabancı ve ortakları hangi şirketi satın aldı?
16px
24px
16.09.2011 15:06
ABONE OLgoogle

Çağrı merkezi (call center) Türkiye için oldukça yeni bir sektör. Henüz geçmişi 8 yıl kadar. Ancak yeni olmasına rağmen hızlı büyümesiyle dikkat çekiyor. Sektördeki firma sayısı şimdiden 300’ü aşmış durumda. Çağrı merkezlerinde çalışan sayısının ise 40 bine ulaştığı belirtiliyor.

Türkiye’de son dönemde yaptığı yatırımlarla ve büyüme hızıyla dikkat çeken çağrı merkezlerinin başında Callpex geliyor. Bu şirket aslında sektördeki rekabete Mayıs 2008’de katıldı. 3 yılda çalışan sayısını bin 600’e ulaştırdı. Callpex’in bu hızlı büyümesinin sırlarından biri de sektördeki güçlü ortakları...

Esas Holding ortaklarından Ali Sabancı, Haluk Emiroğlu, Prof. Dr. Kemal Cılız ve Lübnanlı yatırımcı Reda Gargour şirketin küçük ortakları. Şirketteki en büyük pay ise yüzde 30’la Probil’in de ortaklarından olan Turgut Gürsoy’a ait. Callpex’in ortaklarının üniversiteden okul arkadaşı olduklarını da belirtelim.
Callpex, bir yandan organik olarak bir yandan da şirket satın almalarıyla büyümesini sürdürüyor. 2009 yılında Boyut Çağrı Merkezi’ni satın almıştı. Öğrendiğimize göre, kısa birsüre önce finans sektöründeki uzmanlığıyla bilinen Telegami Çağrı Merkezi’ni de satın almış.

2008 yılında Gürkan Platin tarafından kurulan Telegami’nin 250 seat (çağrı merkezi elemanı sayısına karşılık gelen koltuk sayısı) kapasitesi bulunuyor. Gürkan Platin, bundan böyle Callpex’te İş Geliştirme, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alacakmış. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Callpex Genel Müdürü Oğuz Taşkent, Telegami’yle birlikte bankacılık sektörüne de hizmet vermeye başladıklarını söylüyor. Böylece Garanti Bankası ve TEB de Callpex’in müşterileri arasına katılmış. Taşkent, önümüzdeki dönemde de satın almaların devam edeceğini belirtiyor.

Şirket büyürken fiziki altyapıya da yatırım yapıyor Callpex yönetimi. Bu doğrultuda yeni bir operasyon merkezi kuruyorlar. İstanbul Cendere Vadisi’nde kiralanan bir bina çağrı merkezine dönüştürülüyor. Oğuz Taşkent, “Türkiye’nin en modern ve en akıllı çağrı merkezini kuruyoruz. Tasarımını, dünyanın bu alanda uzman şirketi KSBA yapacak. Aydınlatmadan ses izolasyonuna, havalandırmadan sosyal donatılarına her şeyiyle akıllı bir bina olacak. LEED (yeşil bina) sertifikası alacağız. Türkiye’nin ilk ‘yeşil’ çağrı merkezini kuracağız. 4 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. 2 bin seat’lik çağrı merkezimizle sektörde fark yaratacağız. Ekim sonunda çağrı merkezimizi açacağız” diyor.

Bu arada, Callpex’in Bingöl’de 6 ay önce 100 kişiyle başladığı çağrı merkezini de hızla büyüttüğünü belirtelim. Bingöl’de halen 700 kişi çalıştıran Callpex, yıl sonuna çalışan sayısını 1.000’e çıkaracak. (Para)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde