Ali Sabancı'nın panelinde yine tartışma çıktı

Ali Sabancı'nın panelinde yine tartışma çıktı

Ali Sabancı'nın Pamukkale Üniversitesi'nde katıldığı panelde yine istenmeyen olaylar yaşandı

Ali Sabancı'nın panelinde yine tartışma çıktı
16px
24px
26.04.2010 22:56
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Genel Başkanı Ali Sabancı, ''Girişimci olmanın bir reçetesi yok. Girişimci olmak demek, yaptığı işe ruhunu vermek demektir'' dedi. 

     Denizli Genç Girişimciler Kurulu'nun davetlisi olarak kente gelen Sabancı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen ''Girişimcilik'' konulu panelde konuştu.
     Mizahi konuşma tarzı ile sık sık alkış alan Sabancı, Türkiye'de her 100 kişiden sadece 6'sının girişimci olduğunu söyledi. 

     Sabancı, ''Girişimci olmanın bir reçetesi yok. Girişimci olmak demek mal sahibi olmak demek değildir. Girişimci olmak demek, yaptığı işe ruhunu vermek demektir. Resmi işsiz sayımız 3 milyon 300 bin kişi. Soyadınız Sabancı olmuş, yabancı olmuş, önemli değil. İşsizlik Türkiye genelinde bir problem. Her 100 kişiden 6'sı Türkiye'de girişimci. Yani kendi işini kurmak için yola çıkmış kişi sayısı. 3 milyon tane erkek, 80 bin tane kadın var girişimci. Bu sayı çok az'' diye konuştu. 

     Konuşmasını kısa tutan Sabancı, ''Bana bu konuda soru soran var mı arkadaşlar? Yumurta, bozuk para, havlu, bornoz, atacak falan'' diyerek espri yaptı. 

     Panelde konuşan TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Sinan Ergin de, Kurul'un geçen yıl başlattığı Bonus Akademi iş programı sayesinde 1500 kişinin iş sahibi olduğunu, programa destek veren sponsor firmaların bu yılki programda da 3 bin işsize iş imkanı sağlama sözü verdiklerini söyledi. 
     
     5-6 ÖĞRENCİ SALONU TERK ETTİ
     
     Panelistlerden Üst Kurul Üyesi Esra Tarhan Civelek de, konuşmasında, iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. 

     Çalıştığı bir firmada görev yapan Fransız yöneticinin kendisine, ''Üniversite yıllarında solcu olmayanın kalbi yoktur. Üniversiteyi bitirdikten sonra solcu olmaya devam edenin aklı yoktur'' dediğini aktaran Civelek, bunu üniversiteden mezun olduktan sonra daha iyi anladığını vurguladı. 

     Bunun üzerine, işçi çocuğu olduklarını, kimsenin kendilerine ''akılsız'' diyemeyeceğini ifade eden 5-6 üniversite öğrencisi, konuşmayı protesto ederek salonu terk etti. 

     Dinleyiciler arasından bir genç de soru cevap bölümünde, Ali Sabancı ve TOBB Genç Girişimcileri Kurulu Üyelerini 1 Mayıs işçi bayramını kutlamak üzere Taksim Meydanı'na davet etti. 

     Sabancı, bunun üzerine söz alarak, ''1 Mayıs'ta meydanlara gidecek misin diyorsun bana. Bunun ne alakası var bugünkü konuşmalarla''dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde