Ali Sabancı aileden neden ayrıldı?

Ali Sabancı aileden neden ayrıldı?

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, aile şirketlerinin bir sorunu olduğunu belirterek ayrılış nedeninin açıkladı

Ali Sabancı aileden neden ayrıldı?
16px
24px
06.10.2010 11:31
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, aile şirketlerinin bir sorunu olduğunu belirterek, 'Babam ve amcalarımla fabrikaya gitmeyi severdim. Aile şirketi ortamında büyüdüm. Aile şirketlerinin bir sorunu var. Aile fertleri, kendi kendine yeter sanıyor. Bu sebepten dolayı aileden ayrıldım.' dedi.

Türkiye Global Kobiler Platformu dâhilinde 'İş Ortağım Buluşmaları' programında konuşan Ali Sabancı, şirketinin başarısına dikkat çekti.

'Bir ülke kalkınmak istiyorsa kadınları unutmaması lazım.' diyen Sabancı, Pegasus'un gelişimini anlattı. Sabancı, 'Başarımızın arkasında şirketimizin çalışanlarının gayretleri var. Babam ve amcalarımla fabrikaya gitmeyi severdim. Aile şirketi ortamında büyüdüm. Aile şirketlerinin bir sorunu var. Aile fertleri, kendi kendine yeter sanıyor. Bu sebepten dolayı aileden ayrıldım.' ifadelerini kullandı.

Kasım 2006'da filomuzda 19 uçağımız vardı, 1 tanesi bizimdi diğerleri ise kiralıktı. Şimdi 30 uçağımız var. Filo yaş ortalamamız, 6 buçuk şimdi 5,7 oldu. 4 yıl önce 12 uçak siparişimiz vardı, şimdi 40 uçak siparişimiz var. 4 yıl önce 800 milyon dolar yatırım yapmışız. Şimdi 3,2 milyar dolara ulaştık. 4 yıl önce 3 milyonun altında yolcu taşırken şimdi 8. 3 milyon taşıyoruz. Hafta 490 uçuş yapıyorduk, şimdi bin 500 uçuş yapıyoruz.' dedi.

'FARK OLUŞTURAN KURUMLAR, FARK OLUŞTURAN ŞEHİRDE'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer de fark oluşturan kurumların, fark oluşturan bir şehirde bir araya geldiğini söyledi.

Gaziantep'in fark oluşturan bir şehir olduğunu belirten Koçer, şöyle konuştu: 'Kriz geride kaldı, Türkiye yüzde 7 büyüdü, Gaziantep yüzde 15–16 arasında büyüdü. Türkiye yüzde 10 ihracat artışı sağlıyor. Gaziantep yüzde 21 ihracat artışı sağlıyor. Rakamları çoğaltabiliriz. Rakamlar paralellik sağlıyor. Büyüme oranında Türkiye rakamları dışında gelişme var. Gaziantep, Türkiye'nin büyümesine önemli katkı sağlıyor. Ar-Ge, inovasyon sürecinde emsal iller içerisinde fark oluşturuyor. İhracatta 6. sıradayız. Gelebileceğimiz yerin en iyi noktasındayız ama hedefimiz 5.'lik. 2023 yılı 30 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Bu bir hayal değil. Bu sene 4 milyar doları hedefliyoruz. İnşallah o günleri de göreceğiz. Bu ülkenin çılgın Türkleri ekonomide Gaziantep'te yaşıyor. Yaşamaya da devam edecek.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde