Ali Koç'tan şok çıkış: İki çocuk babası olarak...

Ali Koç'tan şok çıkış: İki çocuk babası olarak...

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, 'Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum' dedi.

Ali Koç'tan şok çıkış: İki çocuk babası olarak...
16px
24px
25.02.2015 12:48
ABONE OLgoogle
Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsettiği toplantıda 'Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum' dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden iş insanlarının ve CEO'ların da hazır bulunduğu Antalya'daki G20-OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı'nın açılışında konuştu.

Koç, dünyanın kat be kat daha zenginleşmesine karşın gelir dağılımı eşitsizliği, orta sınıfın kaybolması, zengin ile fakirin arasındaki uçurumun artması, reel ücretlerin düşüklüğü ve işsizliğin artışı gibi de pek çok sorun yaşandığına işaret ederek; "Onlar açısından dünya yaşanmaz bir konuma geliyor. Tabi ki bu gidişat da berberinde sosyal sorunlar ve ciddi gerginlik getiriyor. Bunun her geçen gün arttığına şahit oluyoruz. Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden, bu gidişata baktığımız zaman, endişe duymamak mümkün değil diye düşünüyorum. Eminim bu da hepiniz için geçerlidir" dedi.

Genç işsizlerin sayısının yetişkin işsizlerin üç katına ulaştığını söyleyen Koç, genç işsizliğinin birinci sorun haline geldiğini belirterek; "Devletler, daha sağlık toplum için gençlerini iyi yetiştirmesi, okul terk oranların düşmesi, okuldan istihdama geçişin artırılması, kısacası gençlerimize umutlu ve işi bir başlangıç verebilmek için var güçleriyle çaba gösteriyorlar. Ancak buna rağmen arzu edilen hedefler ve iyileştirmeler sağlanamıyor. Bu sorunlar ancak ve ancak tüm paydaların samimi bir şekilde iş birliğine girdiği, sorunu çözmek için sorumluluklar aldığı takdirde doğru bir noktaya geleceğini düşünüyoruz. Diğer bir deyişle sadece iş dünyasının ya da bu sorunla ilgili her hangi bir paydaşının münferiden çabalarıyla adreslenecek bir sorun olmaktan çıkmış vaziyette. Bugünkü tablo ortada. 21. yüzyıl kendi içinde kendine has sorunları barındırıyor. Bizler de bu yüzyılın sorunlarına 20. yüzyılın yaklaşım, anlayışı ve kurumlarıyla yeterince çözüm sağlayamıyoruz" diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde