Ali Koç’tan dikkat çeken açıklamalar: “Pelikancıların bile hedefi haline geliyorsak…”

Ali Koç’tan dikkat çeken açıklamalar: “Pelikancıların bile hedefi haline geliyorsak…”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısında konuştu.

Ali Koç’tan dikkat çeken açıklamalar: “Pelikancıların bile hedefi haline geliyorsak…”
16px
24px
15.05.2020 18:18
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, koronavirüs nedeniyle liglerin 12 Haziran’da başlatılacağının açıklanması ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yaklaşımına “şimdilik” katıldıklarını belirtti. Koç devamında, “Maçlar başladıktan sonra birinde virüs çıkarsa ne olacak” dedi.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşurken flaş bir açıklamaya daha imza attı.

Başkanlık göreviyle ilgili konuşan Ali Koç, "Ya biz ortama uyacağız, ya da ortama uyacak Fenerbahçe Başkanlığı yapacak birilerini bulacağız. Pelikancı yapı denilen bir şey var onların bile hedefi haline gelebiliyorsak, demek ki sistemsel bir sıkıntı var. Meyve veremezsek bu camia kendine en uygun başkanı seçecektir" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör arayışlarının sürdüğünü açıklayan Ali Koç, “3-4 teknik direktörle görüştük; 1 tane teknik adam ile neredeyse anlaşmıştık ama EURO 2020'in tarihinin değişmesiyle bizim de planlarımız sekteye uğradı” dedi.

Ali Koç, Fenerbahçe'nin basketboldaki durumunu da değerlendirirken sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Obradovic'le istediği zaman yeni sözleşme önereceklerini söyledi.

Ali Koç’un açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

‘BURASI OBRADOVIC'İN EVİDİR’

"Obradovic, Fenerbahçe'nin yaşayan efsanelerinden biridir. Obradovic'in istek ve beklentileri doğrultusunda yeni sezonda hamleler yaptık. Hocamızın söylemine göre 'en iyi kadroyu kurduk'. İnanamayacağımız sonuçlar aldık, bizler bile gözlerimize inanamadık..

Bir şekilde çok kötü başlayan sezon haftalar içinde kıpırdanmalar başladı. Tam işler rayına oturuyor derken ne yazık ki iptaller geldi. Belki de şunu söylerken çok abartmış olmam. Bu sezon devam etseydi, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir geri dönüş olabilirdi. Birkaç kez kamuoyuna da ifade ettiğim gibi, hocamız Fenerbahçe'nin yaşayan efsanesidir. Kalmak istediği müddetçe burası onun evidir. Bu düşüncelerde hiçbir değişiklik olmamıştır.

‘3, 4 HOCAYLA GÖRÜŞÜYORUZ’

"Önümüzdeki senenin planlarını yapıyoruz. Teknik direktör konusunda biz erteleme sürecinden önce de çalışmalarımız vardı. Bir tanesiyle neredeyse el sıkışmışken EURO 2020'nin 2021'e atılmasıyla sekteye uğradık.

Şu anda yerli, yabancı 3, 4 hocayla görüşüyoruz. Genç, Türkiye'yi iyi bilen ya da çok çabuk adapte olabilen, 40-50 yaş arası, ekonomik durumlara uyum sağlayabilecek. takım içinde rekabeti sağlayabilecek, çoklu oyun anlayışı deneyebilecek türde hoca arıyoruz."

Bu sezonu kurtarmak için gelecek sezonu kaybetmek istemiyoruz. Transfer çalışmalarımız FFP'den dolayı manevralarımız var. Bonservissiz ve kiralık oyuncular ön plana çıkıyor. Daha fazla yerli transfer piyasasına yöneliyoruz.

‘İNDİRİM YAPMADIK’

Şubat 2020'ye kadar tüm maaşlar ödenmiştir. Sözleşmelerde indirim için futbolcularla henüz bir görüşme yapmadık. Biz 91 milyon Lira'dan 72'ye indik. Daha da inmemiz lazım. 50'lere inmemiz lazım. Bu zaman alacaktır. Bütün oyuncularımız 3 milyon Euro’nun altında alıyor. Daha da aşağı çekmemiz lazım. Maksimum 2 veya 2.2 verebiliriz. Altyapıya yönelme ve yatırım yapma teşvik edilmelidir.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEDİ

Ahmet Nur Çebi'yle konuştum durumunun iyi olduğunu söyledi. Dün de moral vermek için Mustafa Cengiz'i ziyarete gittik, kendisi morallerin en büyüğünü bize verdi.

MAÇLAR BAŞLADIKTAN SONRA BİRİNDE VİRÜS ÇIKARSA NE OLACAK

'Liglere başlayacağız' dedikten sonra vakalar ortaya çıktı. TFF'nin şu anki tavrı net ve 'şimdilik' bir plan yapıldı. Çok zor bir karar. İşin sağlık boyutu var. Ekonomik boyutu var. Federasyonun 'şimdilik' yaklaşımına katılıyorum. Hakikaten şimdilik bir şey söyleyebiliyorsunuz. 10 gün sonra ne olacak bilemiyorsunuz. Avrupa'daki ligler başlayınca ne olacağını göreceğiz.

Biz bir açıklama yaptık ve verilebilecek her türlü karara saygılı olacağımızı söyledik. Liglerin devam etmesi kararı olursa bazı durumlar için de şimdiden adının konması gerekiyor, nelerle karşılaşabileceğimiz aşağı yukarı ortada. Maçlar başladıktan sonra birinde virüs çıkarsa ne olacak? O sırada 2 hafta içinde oynadıkları takımlar ne olacak? Karantinaya girecekler mi?

Oynanacaksa asgari kamp mantığında bir yaklaşım olabilir. Hiçbir şekilde kimseyle teması olmayacak. Eve, markete gitmeyecekler ve sadece takımla kalacaklar. Bu seneyi kurtaracağız derken önümüzdeki sezonu da yakmayalım. Bütün senaryolar dikkate alınmalı. Ligler oynanmayacaksa da liglerin nasıl tescil edileceğine karar verilmeli."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde