Ali Koç 'tan 'Yerli oto' çıkışı

Ali Koç 'tan 'Yerli oto' çıkışı

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç 'Yerli oto tartışması doğru tartışma' dedi

Ali Koç 'tan 'Yerli oto' çıkışı
16px
24px
19.09.2014 05:41
ABONE OLgoogle
Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde Ford Trucks bayisi açılışına katıldı. Ali Koç, Türkiye'nin konumunun bugüne kadar hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu belirtirken, 'yerli araç' tartışmalarının da doğru tartışmalar olduğunu söyledi.

'YERLİ ARAÇ TARTIŞMALARI DOĞRU TARTIŞMALARDIR'

Otomotiv sektöründe 'yerli araç' tartışmaları olduğunu da hatırlatan Ali Koç konuşmasını söyle sürdürdü:

"Eskişehir fabrikamızda yüzde 100 yerli mühendislik üretimiyle aradan geçen 55 yıllık süre içersinde 550 binin üzerinde motor, 180 binin üzerinde çekici ve kamyon ürettik. Çekici ve kamyonlarımız yüzde 70'in üzerinde yerlilik oranıyla Türkiye ekonomisine katmadeğer sağlamaktadır. Bu çok önemlidir. Otomotiv sektöründe bu dönemde yerli araç tartışmaları vardır. Doğru tartışmalardır. Ülkemizde üretilen araçların, neresinden bakarsanız bakın yüzde 40 ile 55 arasında dışardan ithal edilerek yapılmaktadır. Dolayısıyla yerlilik oranı cari açık açısından da son derece önemlidir. Bundan 4 yıl önce kamyon işimizin kaderini değiştirecek bir anlaşmaya imza attık. Ford Company ile Global Kargo anlaşmasına imza attık. Bu anlaşmayla 3 kıtada toplam 60 ülkede ağır ticari araç satış distürübitörü atayarak global bayi ayağımızı güçlendiriyoruz. Ülkemizde bayiler konusunda çok şanslıyız. İşallah benzer şansı da yurtdışında yakalayabiliriz. Yüzde yüz Ford Otosan mühendisleri tarafından gerçekleştirilen kamyonlarımız yurt içinde büyük rağbet görürken yurt dışında da 'Türk malı' damgasıyla bizi onurlandırıyor."

Sarı kanarya hediye ettiler

“Otomotiv sektöründe bu dönemde yerli araç tartışmaları vardır. Doğru tartışmalardır. Ülkemizde üretilen araçların, neresinden bakarsanız bakın yüzde 40 ile 55 arasında dışardan ithal edilerek yapılmaktadır. Dolayısıyla yerlilik oranı cari açık açısından da son derece önemlidir.” Ali Koç’a konuşmasının ardından, camdan yapılmış bir çift sarı kanarya hediye edildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde