Ali Koç'tan Altay tankıyla ilgili flaş açıklamalar

Ali Koç'tan Altay tankıyla ilgili flaş açıklamalar

Ali Koç, savunma sanayisine yönelik faaliyetleri ve Altay Tankı’nın seri üretimine yönelik önemli açıklamalar yaptı

Ali Koç'tan Altay tankıyla ilgili flaş açıklamalar
16px
24px
05.04.2016 05:47
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayi şirketi olan ve Altay Milli Ana Muharebe Tankı Projesi’nin ana yüklenicisi konumusundaki Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. tankın seri üretimi konusundaki iddiasını ortaya koydu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurumu Başkanı Ali Koç, savunma sanayisine yönelik faaliyetleri ve Altay Tankı’nın seri üretimine yönelik değerlendirmesinde, şirket olarak savunma sanayinde 2015’te yurt içi ve yurt dışından aldıkları siparişlerin üretimlerine odaklanacaklarını ancak ihracat konusundaki çalışmalarına da hızla devam edeceklerini belirtti. 

Tankın seri üretimi için, “Bu görev için alt yüklenicilerimizden işçilerimize kadar tüm insan kaynağımız, deneyimimiz, kabiliyetlerimiz ve ülkemiz için en iyiyi sunma tutkumuz ile göreve hazır bekliyoruz” ifadeleri kullanan Koç, şunları kaydetti: 

İLGİ OLUMLU ETKİLER

“Türkiye’nin en büyük kara sistemleri projesi olan Altay Tankı’nda ise görevlendirildiğimiz takdirde üzerimize düşen tüm yükümlülükleri en yüksek hassasiyet ve istekle yerine getirmeye hazır olarak bekliyoruz.

Özellikle dost ve müttefit ülkelerin Altay Tankı’na gösterdiği ilginin uzun vadede Türkiye savunma sanayisi ihracatına da olumlu etki yaratacağına inanıyoruz.”

Koç Grubu’nun bünyesindeki Otokar’ın 29 binden fazla ürünü Türkiye’nin yanı sıra 5 kıtada 30’dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde