Ali Koç, söz verdiği gibi... 150 milyon dolar hazır!

Ali Koç, söz verdiği gibi... 150 milyon dolar hazır!

Seçilmesiyle Fenerbahçeliler’e şampiyonluk coşkusu yaşatan Başkan Ali Koç, “Çok ciddi bir meblağ” dediği yaklaşık 690 milyon TL’yi hazırladı, kasaya koymak için kulüpteki mali tablonun incelenmesini bekliyor.

Ali Koç, söz verdiği gibi... 150 milyon dolar hazır!
16px
24px
05.06.2018 08:04
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe’deki başkanlık seçimine, adayların ekonomik vaatleri de damga vurmuştu. Bu süreçte eski başkan Aziz Yıldırım 150 milyon TL verebileceğini belirtirken, seçilmesiyle taraftara şampiyonluk tadında bir mutluluk yaşatan yeni başkan Ali Koç ise katıldığı programlarda, “Çok ciddi bir meblağı kulübün kasasına koyacağım” demişti.

Önce inceleme yapılacak

Buna göre Fenerbahçe’nin yeni patronu, ekonomik açıdan kritik sürecin sorunsuz atlatılması için tam 150 milyon Dolar’ı (690 milyon TL) gözden çıkarmış durumda. Koç, bu rakamı hazır tutuyor ve mali tabloların uzmanlar tarafından incelenmesinden hemen sonra kulübün hesabına aktaracak.

Gelecek olan 150 milyon Dolar, Sarı-Lacivertliler’i özellikle gelecek sezon için kurulması planlanan iddialı teknik heyet ve kadro konusunda bir hayli rahatlatmış olacak.

Ali Koç'un yoğun trafiği

Koç, bugün statta, taraftarın huzurunda mazbatasını alacak resmen başkan olacak.

Akşam ise ilk kez Fenerbahçe Başkanı sıfatıyla Ülker Spor Salonu’ndaki Tofaş maçını izleyecek.

Yarın teknik direktör Aykut Kocaman ile görüşecek, vedalaşacak.

Sonraki 4 gün ise Koç ve ekibi için en kritik saatler yaşanacak. Sportif direktör ve teknik direktör adaylarıyla final niteliğinde görüşmeler yapılacak.

Önce Kadıköy sonra Ataşehir

16 bin oyla Fenerbahçe’nin yeni başkanı seçilen Ali Koç, bugün Ülker Stadı’nda yapılacak mazbata töreniyle görevi Aziz Yıldırım’dan devralacak. Saat 18.00’de başlayacak tarihi törende Fenerium Tribünü taraftara açılacak.

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlık serüveni önceki gün son buldu. Ali Koç, 16 bin oy alıp tarihi bir farkla Sarı-Lacivertliler’in yeni başkanı oldu. Koç ve yönetimi, görevi bugün devralacak. Mazbata töreni, Ülker Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Ali Koç ve yönetimi, Aziz Yıldırım ve ekibinden görevi teslim alarak resmen Fenerbahçe’nin dümenine geçecek. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, seçim günü yaptığı açıklamada mazbata töreninin taraftara açık olacağını duyurmuştu.

Hem içeride hem dışarıda

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, saat 18.00’de başlayacak organizasyonda Fenerium Tribünü’nün seyircilere açılacağı belirtildi. Bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen yaklaşık 20 bin kişi, Fenerium alt ve üst girişlerden stada alınacak. Sınırlı sayıda seyirci tribünlere girebilecek ancak, stat çevresinde de binlerce kişinin toplanması bekleniyor.

Sonra maça

Fenerbahçe’nin yeni patronu Ali Koç, ilk kez bir maçı ‘başkan’ sıfatıyla izleyecek. Koç, mazbata töreninin ardından Ülker Stadı’ndan Ülker Spor Salonu’nun yolunu tutacak. Töreni izlemeye gidecek taraftarların bir bölümünün de konvoy yaparak yeni başkana eşlik etmeleri bekleniyor. Ali Koç burada, Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi’nde Fenerbahçe Doğuş ile Tofaş arasında oynanacak ilk maçı seyredecek.

Takıma tam destek 

Zeljko Obradovic, bir önceki turda iç sahada oynanan son Banvit maçında tribünlerin boş kalmasına tepki göstererek, “Bu kulübün milyonlarca taraftarı var ama neredeler?” ifadelerini kullanmıştı. Ali Koç’un başkanlık görevinde ilk iş olarak erkek basketbol takımının maçını tribünden izlemesi, onlara büyük bir destek anlamına gelecek. Bugünkü karşılaşmada salonun tamamen dolmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Fanatik

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde