Ali Koç sahneye onunla çıktı! Ali Koç'u kim Fenerbahçeli yaptı? İşte o hikaye...

Ali Koç sahneye onunla çıktı! Ali Koç'u kim Fenerbahçeli yaptı? İşte o hikaye...

Fenerbahçe'nin 37. başkanı olan Ali Koç, Beşiktaşlı babası Rahmi Koç'a rağmen 6 yaşında Fenerbahçe maçlarına gitmeye başladı. Peki Ali Koç'u ve abisi rahmetli Mustafa Koç'u kim Fenerbahçe'li yaptı? Mustafa Koç o günleri vefat etmeden önce anlatmıştı.

Ali Koç sahneye onunla çıktı! Ali Koç'u kim Fenerbahçeli yaptı? İşte o hikaye...
16px
24px
06.06.2018 06:35
ABONE OLgoogle

Ali Koç mazbata töreninde kürsüye davet edilirken yanında sürpriz bir isim ile sahneye çıktı. Ali Koç kendisini Fenerbahçeli yapan Kamer Kaya ile sahneye çıkarken Kamer Kaya'nın elini tutarak tribünleri selamladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yeni Başkanı Ali Koç seçim çalışmaları sırasında katıldığı bir televizyon programında nasıl Fenerbahçeli olduğunu dile getirmişti. Ali Koç ailesinin başka takımları tutmasına rağmen kendisini Kamer Kaya'nın Fenerbahçeli yaptığını söylemişti.

BABAYA RAĞMEN FENERLİ OLDU

Tarihi kongre sonrası Aziz Yıldırım'ın ardından Ali Koç Fenerbahçe başkanı oldu. Ali Koç'un babası Rahmi Koç ise fanatik bir Beşiktaşlı. Beşiktaş kongre üyesi olan Rahmi Koç'un oğulları Mustafa Koç ve Ali Koç nasıl Fenerbahçeli oldu? İşte o hikaye...

İyi bir Beşiktaşlı olan babaları Rahmi Koç’a rağmen önce kendisi Fenerbahçeli olan Mustafa Koç, “Oğlum başka seçeneğin yok, sen de Fenerbahçeli olacaksın” diyerek, kardeşi Ali Koç’a da formayı giydirir...

Beşiktaşlı Rahmi Koç, sorulduğunda oğulları Mustafa ve Ali’yi evdeki garsonun gizli gizli çalışarak Fenerbahçeli yaptığını, ama diğer oğlu Ömer’i ise son anda Beşiktaş saflarında tutmayı başardığını anlatır.

GARSON FENERBAHÇELİ YAPTI

Mustafa Koç da babasını doğrulayarak şunları anlatmıştı: “Evet, beni evimizdeki garson Fenerbahçeli yaptı. Ali’ye ise, ben ‘Oğlum başka seçeneğin yok, sen Fenerli olacaksın’ diye bastırdım. O sıralarda 5 yaşında olan Ali de Fenerbahçe’yi seçti.”

Ali Koç, ağabeyiyle birlikte nasıl Fenerbahçeli olduklarını şöyle anlatıyor:

“Mustafa Ağabey’in doğduğu yıl bizde çalışmaya başlayan, ondan sonra da Koç Holding’de Rahmi Koç’un kat görevlisi olarak çalışan Kamer Kaya, önce Mustafa Ağabey’imi Fenerbahçeli yaptı. Sonra Mustafa ile birlikte ikisi beni Fenerbahçeli yaptı.”

 Altı yaşından beri maça gittiğini anlatan Ali Koç, “Kamer, bir müddet bizden ayrılıp, Almanya’ya gitmişti. Sonra döndü ve 15 senedir yine birlikteyiz. Bugün bile maçlara birlikte gideriz. Beni Fenerbahçeli yaptığı için hayatımda çok önemli, özel bir yeri var. Küçükken, ‘Büyüyeceğiz, iş güç sahibi ve aile sahibi olacağız, bu işler de yavaş yavaş hafifler’ diye düşünürdük. Ama tersi oldu. Zaman geçtikçe Fenerbahçe daha çok zamanımı almaya başladı” diye anlatıyor Sarı-Lacivert aşkın gelişimini..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde