Ali Koç, korkutan kazayı anlattı

Ali Koç, korkutan kazayı anlattı

Ali Koç, Mustafa Koç'un teknesinin çarptığı şamandırayla ilgili ilginç açıklama yaptı

Ali Koç, korkutan kazayı anlattı
16px
24px
14.01.2010 21:35
ABONE OLgoogle

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un teknesinin çarptığı şamandıranın aydınlat ılmasıyla ilgili geçmişte başvurularının olduğunu söyledi.

Ali Koç, Mustafa Koç'un tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, olayı yazılı açıklamalarla geçirmeyi planladıklarını ancak ziyaret eden kişilerden alınan bilgilerle bazı spekülatif yorumların ortaya çıktığını ifade etti.

Ali Koç, kazayı şöyle anlattı:
"Dün akşam saat 8.45-9.00 sularında Haliç'teki bir toplantıdan dönüşte Çırağan açıklarındaki bir dubaya çarpılmıştır. Kaza sonrasında Mustafa bey ve teknede bulunan yardımcıları gerekli yerlere telefon ederek yardım almışlardır. Olay yerine önce sahil güvenlik sonra da bizlerin tekneleri varmıştır. Teknenin batması ve insanların saçılması gibi bir şey söz konusu değildir. Daha sonra da arkadaşlarımız Amerikan Hastanesi acil servisine getirilmişlerdir. Mustafa Bey bu sabah başarılı bir operasyon geçirmiştir. Kendisi normal odada tedavi görmektedir. Ziyaret edenler de görüşmüştür. Her şey yolunda giderse bir kaç gün içerisinde taburcu olması beklenmektedir."

Ali Koç bir gazetecinin "Şamandıralarla ilgili bir ihmal söz konusu mu?" sorusunu da "Şamandıraların aydınlatılmasıyla ilgili bizim geçmişte başvurularımız olmuştur. Ancak bu şamandıralarla anladığım kadarıyla denizcilik haritalarında geçen senelerdir orada olan şamandıralardır. Gece görülmesi çok zordur. Boyanması veya bir şekilde daha iyi görülebilecek şekilde konumlandırılması daha iyi olur."

"Kaza sırasında tekneyi Mustafa Bey mi kullanıyordu?" sorusunu ise Ali Koç, şöyle yanıtladı:

"Mustafa bey kullanıyordu. Mustafa Bey, Rahmi Bey ve ben kendi teknelerimizi kendimiz kullanırız. Bunu için gerekli tecrübe ve evraklarımız vardır. Anladığım kadarıyla bizi ziyaret eden bir ziyaretçimizin verdiği bilgeler doğrultusunda bir spekülasyon yaratılmıştır."

Ali Koç, kaza yapan teknede toplam 5 kişinin bulunduğunu ve Koç'un yardımcılarının da ufak tefek yaralarının olduğunu söyledi.
Mustafa Koç'un doktoru Prof. Dr. Mehmet Demirhan da Mustafa Koç'un saat 11.00'de bacak bölgesindeki tria denilen bir kırık nedeniyle ameliyata alındığını, 3-4 gün içerisinde taburcu edileceğini ve kısa bir süre içerisinde de normal hayatına geri dönebileceğini söyledi.

Basın toplantısına Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu da katıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde