Ali Koç kimdir? İşte Koç'un dikkat çekici listesi

Ali Koç kimdir? İşte Koç'un dikkat çekici listesi

Fenerbahçe'de resmi sonuçlara göre, Ali Koç 37. Başkanı oldu. Ali Koç'un listesinde 2 kadına yer verilmesi de dikkat çekti.

Ali Koç kimdir? İşte Koç'un dikkat çekici listesi
16px
24px
03.06.2018 19:59
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe'de resmi olmayan sonuçlara göre, Ali Koç 33. Başkanı oldu. FenerbahçeDivan Kurulu Başkanı Ali Koç 'u tebrik etti. 

Ali Koç kimdir?

1967 yılında dünyaya gelen Ali Koç , Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

İş hayatına 1990’da American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlamış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başlamış, 2010 yılına kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 30 Ocak 2008’den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. 1997 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olan Ali Y. Koç, 10 Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Ali Y. Koç, aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Finansal Hizmetler, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Bu görevlerine ek olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde başkan ,  Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi, Bank of America ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesidir.  Fenerbahçe Cumhuriyeti Ali Koç dedi...

Babası Rahmi Koç Beşiktaşlıydı. Ama o, evlerinde çalışan Kamer Bey sayesinde Fenerbahçeli olmuştu. Kadıköy'le ve tribünle tanıştığında henüz 6 yaşındaydı.

Babası gibi Beşiktaşlı olmadı ama onun gibi iş insanı olmak istiyordu. Doğup büyüdüğü İstanbul'dan İngiltere'ye, ardından da Amerikaya gitti Ali Koç . Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Mezuniyetinden sonra pek çok Amerikan şirketinde çalıştı.

İki dönem Fenerbahçe 'de yöneticiilik yaptı Ali Koç . 1907 Fenerbahçe Derneği'ni abisi Mustafa Koç ile birlikte kurdular. O da yıllarca derneğin başkanlığını yaptı. Derneğin amacını ' Fenerbahçe Spor Klübü'ne hizmet' olarak tarif ettiler.

Ali Koç 2015 yılındaki genel kurulda başkan adaylıığının ilk sinyalini verdi; "Elimi taşın altına koyacağım" dedi. 2017'de de adaylığını resmen açıkladı.

Çocukluğundan beri Fenerbahçeliydi Ali Koç . İlk başkanlık hayallerini de çocukken kurmaya başlamıştı. başkan olursam sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için çalışacağım demişti. 

İşte Ali Koç 'un dikkat çeken listesi 

Rakibi Aziz Yıldırım'ın yönetiminin tamamı erkeklerden oluşurken, Ali Koç 'un listesinde 2 kadına yer vermesi dikkat çekti.

Ali Koç'un listesi: Semih Özsoy, Erol Bilecik, Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş,  Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Beyazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde