Ali Koç da gayrimenkul şirketi kurdu

Ali Koç da gayrimenkul şirketi kurdu

Rahmi Koç’un küçük oğlu Yıldırım Ali Koç kendi gayrimenkul şirketini kurmuş. Şirketin adı çok ilginç...

Ali Koç da gayrimenkul şirketi kurdu
16px
24px
19.12.2014 11:27
ABONE OLgoogle
Koç Ailesi, 2011 yılında peş peşe gayrimenkul geliştirme şirketleri kurmuştu. Bu şirketlerin kuruluşunu da Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç yapmıştı. Üç şirket birden kurularak aileye ait gayrimenkuller Nakkaş Gayrimenkul, Avas Gayrimenkul ve Temel Gayrimenkul bünyesinde toplanmıştı. Nakkaş ve Avas, daha önce kurulan aynı isimdeki Koç şirketlerinin yeni bir yapıyla devamı niteliğindeydi. Temel Ticaret Gayrimenkul ise Koç Ailesi’nin iki kuşağını bir araya getiren yeni bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor.

Bu şirketlerden ikisi Rahmi Koç ve oğlu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a ait. Avas Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Limited’in yüzde 99’u Rahmi Koç’a, yüzde 1’i ise Mustafa Koç’a ait. Nakkaş Gayrimenkul’de ise Rahmi Koç, Mustafa Koç, Ömer Koç, Ali Koç ve Semahat Arsel ortak görünüyor.

Temel Ticaret ve Gayrimenkul Yatırım Limited’de ise ailenin tamamı ortak. Koç Ailesi’nden Mehmet Ömer Koç da 2012 yılında kendi gayrimenkul şirketini kurmuştu. Ömer Koç’un tarihe ilgisini herkes bilir. Bu yüzden olmalı ki şirketine Osmanlı Sarayı’na eleman yetiştiren Enderun’un ismini vermişti.

Öğrendiğimize göre, şimdi de Rahmi Koç’un küçük oğlu Yıldırım Ali Koç kendi gayrimenkul şirketini kurmuş. Şirket başlangıçta Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun tarafından kurulmuş. Kısa bir süre sonra da hisseleri Ali Koç’a devredilmiş. Fenerbahçe yönetiminden ayrıldıktan sonra Koç Holding şirketlerinde aktif görevler almaya başlayan ve birçoğunda yönetim kurulu başkanı olan Ali Koç’un şirketinin adı ise Keyla Danışmanlık Gayrimenkul ve Ticaret Limited Şirketi.

Keyla’nın özel bir anlamı var mı diye araştırırken Ali Koç’un bu ismi çocuklarının isimlerinden esinlenerek oluşturduğunu fark ettik. Şirketteki K harfi muhtemelen Koç’u ve küçük oğlu Kerim’i simgeliyor. Keyla isminin diğer kalan bölümü ise Ali Koç’un kızı Leyla’nın adından geliyor. Bakalım Ali Koç bu şirketle hangi yatırımları yapacak. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde