Ali Koç başkan Otokar şampiyon: Dev ihaleyi aldı...

Ali Koç başkan Otokar şampiyon: Dev ihaleyi aldı...

Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, önemli bir ihale daha aldı..

Ali Koç başkan Otokar şampiyon: Dev ihaleyi aldı...
16px
24px
05.05.2017 13:08
ABONE OLgoogle

Otokar güvenlik kuvvetlerinden 47 milyon euro tutarında siparişi kesinleştirdiğini açıkladı.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamaya göre 4×4 tekerlekli zırhlı araçlar, yedek parçaları ve eğitimini kapsayan sipariş kapsamında teslimatlar bu yıl için tamamlanacak.

Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kullanılmak üzere, Cobra, Cobra 2, Kale, Ural, Kaya, Kaya 2 gibi 4×4  zırhlı araçları üretiyor. Bu araçlardan en bilineni ise Cobra. Cobra ve Cobra 2’den çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunuyor. Yıllardır terör örgütleri ile mücadelede üstün başarılar gösteren Cobra, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Kazakistan, Bangladeş, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri… gibi ülkelere de ihraç edildi.

Ali Koç açıklama yaptı, Otokar hisseleri uçtu

Saatte 110 km hız yapabilen Cobra 2, 9 personel taşıma kapasitesine sahip. Her türlü teknolojik donanımı barındıran Cobra 2’lerde bulunan makineli tüfek kulesi yerine isteğe bağlı olarak Zıpkın roketleri de takılabiliyor. Cobra’dan başka Otokar’ın ürettiği bir diğer 4×4 taktik zırhlı aracı ise Ural. Ural’ın kapasitesi ise 8 personel. Cobra’nın modelleri de Ural da mayına karşı dayanıklı olarak üretiyor.

Otokar’ın mayına dayanıklı 4×4 zırhlı personel taşıyıcıları ise Kaya, Kaya 2 ve Kale. Kaya tipi araçlar 10 kişi kapasiteliyken Kale ise 13 kişi taşıma kapasitesine sahip.

ALTAY'A TALİP

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, milli ana muharebe tankı Altay'ın seri üretiminde görev almaya hazır olduklarını söylemişti. 

Koç, "30 bine yakın askeri aracımız bugün başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere 30'a yakın dost ve müttefik ülkenin ordusunda ve Birleşmiş Milletler görev birimlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet veriyor." ifadelerini kullandı.

TEK KALEMDE EN BÜYÜK İHRACATI YAPMIŞTI

Otokar ve BAE`nin önde gelen yatırım şirketi Tawazun’un girişimleriyle kurulan Al Jasoor adlı şirket, BAE Silahlı Kuvvetleri ile 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç sözleşmesini geçtiğimiz aylarda imzalamaıştı.

661 milyon dolarlık anlaşma, Türkiye savunma sanayi için de tek kalemde imzalanan en büyük savunma ihracatı olma özelliğini taşıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde