Ali Koç: Zamlar geri alınmayacak

Ali Koç: Zamlar geri alınmayacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kombine fiyatlarına gelen zamın geri alınmayacağını söyledi.

Ali Koç: Zamlar geri alınmayacak
16px
24px
21.06.2019 17:55
ABONE OLgoogle

Spor Toto Süper Lig 2019-20 sezonu öncesinde Fenerbahçe yönetimi kombine fiyatlarını açıklarken Sarı-Lacivertli taraftarlar yapılan zamlara tepki gösterdi. Bazı tribünlerde yüzde 20’yi aşan zamlar sonrasında tribün grupları da pankart açarak yönetime göndermede bulundu. Bu haberi Cumhuriyet, “ Kombine isyanı” başlığı altında manşetten duyurmuştu.

Dün bu yaşananlar üzerine Fenerbahçe Kulübü zamların geri alınmayacağını ancak kombine devir kısıtlaması kuralından vazgeçildiğini açıkladı. Fenerbahçe, 2018-19 sezonunda 39 bin 226 adet kombine satarken Ülker Stadı’nda oynanan maçlarda ortalama 29 bin 429 seyirci karşısında sahaya çıktı. Küme düşme potasına kadar gerilemesine rağmen sezonu 6. sırada bitiren ancak Avrupa vizesi alamayan Sarı-Lacivertlilerde yeni sezonun kombine fiyatlarına yapılan zamlar olay yarattı. Fenerbahçe'de kombine zam isyanı: Müşteri değil taraftarız

Zamların yanı sıra taksitle kombine alımına yüzde 8 vade farkı konulması ve kombine devir sınırlamasının 6 maça düşürülmesi de taraftar gruplarının şikayetleri arasında yer aldı. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray’ın daha ucuz fiyattan kombine satması da Fenerbahçeli taraftarların yönetime olan tepkilerinin artmasına sebep oldu. ‘Fener Ol’ kampanyasına da milyonlarca lira bağış yapan taraftarlar, kombinelere yapılan zamların geri çekilmesini talep etti.

F.Bahçe yönetimi yaşananlar üzerine bir açıklama yayınlarken “Belirlenen zam oranının değerlendirilmesinde özellikle ülkemizdeki enflasyon oranı ve kulübümüz ödemelerinin döviz üzerinden olduğu gerçeğinin de göz önüne alınması gerektiğini ifade etmek isteriz” denildi.

Başkan Ali Koç’un büyük destek verdiği 1907 UNIFEB, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm olumsuzluklara ve başarısızlıklara rağmen sezon boyunca cefasına ortak olduğumuz, kötü gününde elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduğumuz, iftiralara ve operasyonlara karşı arkasında ve dimdik ayakta durduğumuz, cefasına seyirci değil, sevdalı olduğumuz; fakat her şeye rağmen kusurlu bir devir sistemi ve fahiş kombine zamlarıyla ödüllendirildiğimiz için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe tribünlerinin önde gelen gruplarından 1907 Gençlik de yaptığı duyuruda “Yönetimimizi açıkladıkları kombine kart fiyatlarını tekrar gözden geçirmeye davet ediyor, konuyla ilgili gerekeni yapacaklarına inanıyoruz” denildi. Sarı-Lacivertli kulüp ayrıca 1995-2003 doğumlu öğrencilerin, 22 Temmuz’dan itibaren öğrenci belgeleriyle yüzde 50 indirimli olarak kale arkası tribününden 700 liraya kombine bilet temin edebileceğini belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde