Ali Koç, Vehbi Koç için ne dedi?

Ali Koç, Vehbi Koç için ne dedi?

Torun Ali Koç 'Bu ne kadar ileri görüşlü olduğunu gösteriyor' dedi.

Ali Koç, Vehbi Koç için ne dedi?
16px
24px
17.01.2009 06:42
ABONE OLgoogle

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, dini vecibeleri yerine getirmek kadar Vehbi Koç'un bir ülkenin kalkınmasının sadece devlete, hükümetlere bırakılmayacağını, işadamları, iş dünyası, özel sektöre de ülkelerin kalkınmasında, sosyal problemlerin adreslenmesinde ve çözülmesinde çok büyük görevler düştüğüne inandığını söyledi.

Vehbi Koç'un vakıflarla ilgili mevzuatın çıkmasında çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve ciddi bir mücadele verdiğini aktaran Koç, Vehbi Koç'un Türkiye'nin en önemli sorunları olarak nitelediği eğitim, sağlık ve kültür konularına, artık çevrenin eklendiğini kaydetti.

VEHBİ BEY İLERİ GÖRÜŞLÜYDÜ

VAKFIN faaliyetleri açısından, çevre sorunlarının moda olmadan önce Vehbi Koç'un çok değindiği, üzerinde durduğu bir konu olduğunu belirterek 'Bu, orada da ne kadar ileri görüşlü olduğunu bize gösteriyor' dedi.

Vakfın çalışmalarında geçmişe göre yeni bir yaklaşım olduğunu söyleyen Ali Koç 'Yalnız bugün geçmişe nazaran vakfın faaliyetlerinde yeni bir yaklaşım var. Bizim düşüncemiz, inancımız, o üç, dört alanda kültürü devam ettirmek ama bununla birlikte sosyal yardım anlayışını, kültürünü, tanımını saha indirmek. Sahaya indirmek derken, teşkilata, bayiilere, çalışanlarımızın, bayilerimizin ailelerine bunu indirerek bu bilincin kapsama alanını genişletmek. Sabah tıraş olurken harcadığınız sudan, sokakta yürürken çevreye verdiğiniz zarar ya da katkıya kadar insanların küçük yaştan bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz' dedi.

SADECE PARA YETERLİ DEĞİL

SOSYAL sosyal sorumluluk anlayışının değiştiğini ve özel sektörün de çözümün parçası olmak zorunda olduğunu vurgulayan Ali Koç 'Sadece 'parayı ver işin içinden çık' değil, çözümün de sorunun bir parçası olarak çalışmalarını yürüttüğünü gördük yurtdışında' dedi.

Vehbi Koç'un öncülük yaptığını dile getiren Ali Koç, 'Bir konuda öncülük yapmışsan sıkıntısını çekmek zorunda oluyorsun. Hiç sosyal yardım yapmayanlar hiç risk almıyorlar, hem eleştirilmiyorlar hem de paraları ceplerinde kalıyor. Beni üzen şey, teşvik edeceğimize, bu tip olaylarda ciddi anlamda tenkit de olabiliyor' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde