Ali Koç: Teknolojilerin istihdama etkisi yıkıcı olacak

Ali Koç: Teknolojilerin istihdama etkisi yıkıcı olacak

Ali Koç, teknolojinin gelecek dönemde istihdam piyasası üzerinde yıkıcı bir etki yaratabileceğini söyledi

Ali Koç: Teknolojilerin istihdama etkisi yıkıcı olacak
16px
24px
02.02.2018 11:31
ABONE OLgoogle

Bir dönem, “Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir” çıkışı ile dikkat çeken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, teknolojinin gelecek dönemde istihdam piyasası üzerinde yıkıcı bir etki yaratabileceğine dikkat çekti.

“Toplumsal açıdan bakacak olursak da, teknolojinin en büyük sosyal etkisini istihdamda göreceğiz. Evet, teknoloji istihdam yaratıyor ama bir yandan da yok ediyor.  Bazı mesleki becerileri gereksiz kılıyor” diye konuşan Koç, zaman içinde, teknolojik gelişimin yarattığı istihdamdan çok, yok ettiği istihdamın tartışılacağını kaydetti.   Başkan adayı Ali Koç'un 6 maddelik Fenerbahçe planı

Fortune Dergisi'ne verdiği röportajla ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Koç, eşitsizlik kavramının artık sadece gelirle sınırlı kalmadan eğitim, toplumsal cinsiyet gibi pek çok alana yayıldığına dikkat çekti.

Gayri safi milli hasılada Türkiye'nin 2002'den bu yana çok ilerlediğini ancak bu çıkışı çağın niteliklerine ve yetkinliklerine sahip insan kaynağı yetiştirme konusunda sağlayamadığını aktaran Koç, “Evet, ülkemizde de çok güzel ilerlemeler oluyor ama başka ülkeler bizden daha hızlı ilerliyorsa biz yine geride kalıyoruz demektir” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde