Ali Koç: Şu formanın içine seni beni koy daha fazla puan toplarız

Ali Koç: Şu formanın içine seni beni koy daha fazla puan toplarız

Fenerbahçe TV'de yayınlanan 'Camiaya Sesleniş' programında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların merak ettiği son gelişmelere dair bilgiler veriyor.

Ali Koç: Şu formanın içine seni beni koy daha fazla puan toplarız
16px
24px
16.01.2019 22:19
ABONE OLgoogle

Ali Koç’un açıklamalarından önce çıkan bölümler şöyle: 

“Öncelikle herkesin yeni yılını kutlamak istiyorum. Sağlıklı, başarılı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum hem ülkemize hem camiamıza. Sarı lacivert başarıların bol olduğu bir 2019 olsun. İyiliklerin güzelliklerin arttığı bir yıl olsun. Youtube kanalımızda program öncesinde perde arkası yayını yaptık. Bunu da geliştirerek devam etmek istiyoruz. Bu yayın dönemiyle birlikte Youtube kanalımızı d aktif şekilde kullanacağız. Hiçbir yerde olmayan görüntüleri burada kullandık devre arası kampında. Bir haftada iki haftada sayımız baya arttı. Belki de transferlerimizi de ilk olarak Youtube kanalımızdan açıklayacağız. Göz içi arpacığım çıktığı için programı erteledik. Bunun için tekrar özür dilerim.”

“Göreve geldikten sonra hemen harekete geçtik. Camiayı daha iyi anlamaya, tanımaya çalıştık. Fenerbahçe çok büyük camiaya. Müthiş bir dinamiği olan bir yer. Pek çok branşta yarışan, pek çok şirkete sahip olan bir camiaya. Bu yapıyı kavramak, finansal ve hukuki açıdan ne sıkıntılar olduğunu anlamak çok önemliydi. Dışarıdan bilmek ayrı, içeriden anlamak ayrı. Bir hasta rahatsızlığını doktora anlatır ama röntgen çektiğinizde daha fazla bilgiye vakıf oluyorsunuz. Hem hukuki hem mali açıdan iki farklı şirketle çalıştık. Bunu yaparken de ciddi bir mesai harcadık. Bu firmaların çalışmaları uzun sürüyor. Oradan çıktılarımızı da mümkün olduğu kadar camiamıza anlatmaya çalıştık”

YARGITAY’DA BEKLEYEN DAVA ÇOK UZADI

“Hukuki bir konuya girmemiz lazım. Şike Kumpas davasını biraz konuşmamızda fayda var. Bize bu kumpası kuran insanlara açılan davanın 8. duruşması pazartesi günü yapıldı. Ayın 14’üne kadar devam edecek. Bu davayı her aşamasını her adımını yakınen takip ediyoruz. Mümkün olduğunca taraftarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bizim için daha da önemli olan Yargıtay’da bekleyen davamız. Bu süreç maalesef çok ama çok uzadı. Bu kadar uzamasına gerek var mıydı bilemiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bu işin bu kadar uzamış olmasına anlam vermekte zorlanıyorum. Sonuçta hukuka güvenmek zorundayız.”

“BİZE BUNU YAŞATANLARA KARŞI DİMDİK DURACAĞIZ”

“Fenerbahçe camiası milyonlara hitap eden bir camiaya. Pek çok konuda görüş ayrılıkları olabilir. Ama bir konu var ki 7’den 70’e ortak düşündüğü nokta 3 Temmuz’da bize yapılanlar, bizim duruşumuz ve bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili. Bize bunu yaşatanlara karşı dimdik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Kim olursa olsun Fenerbahçe camiasını temsil eden buna dimdik ayakta duracaktır. Bu konuda Türkiye’de ilk mücadele veren, hiç korkmadan sokaklara dökülen Fenerbahçe camiasıdır. Bugün atıp tutmak kolay. O günlerde dimdik durmak hiç kolay değildi. Neler yaşadığımızı bir biz bir Allah bilir. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

“ÜZÜLEREK SEYREDİYORUM AMA ŞAŞIRMIYORUM”

“Biri yalan söylüyor, doğruyu ispat edene kadar canınız çıkıyor. Yalana inanılıyor ama doğruyu ispat etmek zorunda kalıyorsunuz. FB TV’de yayınlanan bir programda bir cümle cımbızlanarak algı yaratmaya çalışıyorlar. Üzülerek seyrediyorum ama şaşırmıyorum da. Benim sürecimde beni FETÖ’cü yapmaya çalıştılar. Alper beyin anlatmak istediği, “Fenerbahçe camiası bu dava usulden bozulursa moralinizi bozmayın. Bunun hukuki anlamı yoktur. Tek dezavantajı dava sürecini uzatır”. Bunu anlatmaya çalışıyor Alper bey. Daha evvel de bizim davamız usulden bozuldu. Er ya da geç bu davada bizim hakkmız olan sonuç çıkacaktır. Zerre kadar şüphem yok. Çıkana kadar da takipçisi olacağız”

“ZAMAN ZAMAN HATALARIMIZ OLABİLİR”

“Şu noktayı üstüne basarak söylemek istiyorum. Bu çağda sosyal medya diye bir realite var. Samimi insanlar görüşlerini belirttikleri gibi çok maksatlı, gerçekten uzak, iftira, fitne dolu pek çok haberi yayabiliyorlar ve doğal olarak buna inananlar da çıkıyor. Biz buraya geçmişi konuşmaya, enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Ancak Fenerbahçe’yi umut dolu yarınlara taşırken neyi devraldığımızı, Fenerbahçe’nin hangi durumda olduğunu anlatmak için buna önem verdik. Büyük ailenin attığı her adım, her branşında, her yöneticisi bu durumdan etkileniyor. Attığımız her adımı da o veya bu şekilde etkiler durumda. Bu konuları anlatırken geleceğe doğru da ne hedefimizden, ne umutlarımızdan vazgeçmedik. Gücümüz yettiği kadar da devam edeceğiz. Zaman zaman hatalarımız olabilir ama hatalarımızdan dönmeyi bilen insanlarız. Bugüne kadar yaptıklarımız mali, hukuki açıdan bunlar. Daha fazla değinmek istemiyorum”

“FUTBOLDA BAŞARISIZ OLDUK”

“Özetle başarısız olduk diyebilriz futbol için. Demek durumundayız. Ama röntgenini çekmekte fayda var. Biz buraya sürdürülebilir başarıya öncülük yapmak için geldik. Geleceği sağlam temeller üzerine inşa edilmiş Fenerbahçe için geldik. Sonuçlar ne kadar kötü olursa olsun bu hedefimiz değişmeyecektir. Felsefeden bahsediyorduk. Neydi bu felsefe. Takımı gençleştirmek. Ödenen maaşları indirmek. Öyle bir takım inşa etmek ki, gençlerden oluşan, etrafını 3-4 tane tecrübeli futbolcularla kuvvetlendirip ondan sonra da yapıyı oturtup tek tük transfer yapacağımız yapıydı. Ve hem sportif açıdan katkı sağlayacak futbolcuları bulmak, hem de sattığımızda değer sağlayacak bir yapı oluşturmak istiyorduk.”

“BARCELONA BAŞKANI COCU KONUSUNDA BENİ TEBRİK ETTİ”

“Phillip Cocu’yu seçmemizi belirleyen alt kriter 40-50 yaş arası olması, yeni bir serüvene adım atmaya hazır olması, A takımda gençleri oynatmış, bununla beraber A takım hocalığı yapmadan önce altyapı hocalığı yapmış ve bizim verebileceğimiz bütçelere uyabilecek bir hocayı takımımıza kazandırmak istiyorduk. Belki bu kararın hatalı olduğunu görüyoruz. Hollandalı hocaların Avrupa ve Türkiye’deki başarılarını daha iyi sorgulayabilirdik. Maalesef hocamız ülke ve kulüp şartlarına uymakta zorlandı. Biz ona o zamanı da verdik, arkasında da durduk. Pek çok kırılma maçımız oldu. Olumsuz sonuçlar almamıza rağmen devam ettik. Bu sene bir şampiyonluk vaad etmiyorduk. Ancak puan tablosundaki konumumuz kabul edilebilir durumda değildi ve ülke şartlarına ayak uyduramayacağını gördük ve yollarımızı ayırmaya karar verdik. Göreceksiniz ki Cocu çok büyük bir kariyer yapacak. Temmuz ayında başka bir konuda Barcelona başkanı ile görüşürken tebrik etti beni hoca seçiminden dolayı. ‘Tanıyor musunuz?’ dedim, ‘Bizim listemizdeydi ama şimdiki hocamızı seçtik’ demişti. Bizde olmadı ama ileride başarılı olacaktır. Erwin Koeman ile devam ettik akabinde. Ona da teşekkür plaketi verdik ayrılırken. Çünkü Koeman sıkıntılı bir dönemde liderliği, vazifeyi almayı kabul ettik. Ankaragücü maçından sonra soyunma odasında yanına gittim ‘Takımı antrenmana sen çıkartır mısın?’ dedim ve kabul etti. Hakikaten ‘adam gibi adam’ derler ya tam olarak öyle birisi.”

ERSUN YANAL'I İYİ Kİ GETİRMİŞİZ"

- Ersun Hoca'yı niye getirdik, nasıl getirdik, bu konuda da eleştiriliyoruz ama iyi ki getirmişiz. Çok kısa bir zamanda takıma çok iyi bir hava geldi. İkinci yarıda Fenerbahçe'ye yakışan oyun anlayışına sahip olup istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyorum.

- Ersun Yanal'dan sonra herkesin bildiği sevgili Volkan Ballı'yı idari menajerlik görevine getirdik. Bununla da yetinmedik, yönetim kurulumuzdan Selahattin Baki'yi bu işlerle ilgilenmesi için atadık. Kendisi Sheffield United'da ciddi görevler almış birisidir. Bu görevlendirmelerle birlikte Damien Comolli'nin de yükü hafiflemiş oldu. Samandıra yönetiminde bu değişikliklerle birlikte yükler paylaşılmış oldu. Comolli'nin yetkilerinin alınması gibi bir şey söz konusu değildir.

- Fenerbahçe'de futbolun patronu sportif direktördür. Bugün sportif direktör Damien Comolli olduğu için de patron odur. Ama Comolli'nin tek işi A takım değil, altyapı, akademi ve tesislerle de ilgilenerek geleceği inşa etmektir. Comolli'ye teknik direktör ve takıma müdahale etmemesi nedeniyle kızdığım da oldu. O da her zaman bundan bir adım geride olmayı tercih etmişti. Zaten Ersun hocanın orada olmasıyla birlikte böyle bir şeye ihtiyaç da kalmadı.

"FENERBAHÇE'YE İHANET OLURDU"

- Biliyorum taraftarlarımız transfer bombaları bekliyor, ama biz bu akşam sadece ipuçları verebileceğiz. Çünkü transfer konusu resmi olarak bitmeden konuşmak doğru değil. Zaten en iyi iş de bitmiş iştir. Biz sezon başında kulüp için yarattığımız 115 milyon euroluk kaynaktan bir kuruşunu transfere harcamadık. İstemez miydik 40-50 milyon euro harcayalım transferlere, büyük isimler getirelim, mutlu olalım. Ama zaten bu anlayışla bugünlere geldik.

- FFP'den dolayı zaten bu miktarları istesek de ayıramazdık transfere. O günün imkanları çerçevesinde yaptık transferlerimizi. FFP'yi yok sayıp, mali durumu göz ardı edip kaynağımızı transfere harcamak Fenerbahçe'ye ihanet olurdu. Sattığımız üç oyuncudan gelen kaynakla transferlerimizi yaptık, o kaynaktan bu dönemde kullanabileceğimiz şekilde para artırdık.

"ŞU FORMANIN İÇİNE SENİ BENİ KOY DAHA FAZLA PUAN TOPLARIZ"

- İlk yarıyı 17. sırada bitirmenin, attığımız gol sayısının, yediğimiz golün mahcubiyeti içindeyiz. Bu tablonun sorumlusu biziz. Sezon başında en kötü senaryoyu çiz deseler, kimse bunu çizemezdi. Şu formanın içine seni beni koy daha fazla puan toplarız.

- Barış Alıcı Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet edecek, olağanüstü yetenekleri olan bir oyuncumuz. Bizde yeterince oynayamıyordu. Güçlenmesi ve oynaması için takas karşılığı yarım sezonluğuna Evkur Yeni Malatyaspor'a verdik. Maaşını da onlar ödeyecek.

- 17 hafta sonra ilk yarının sonunda 17. sırada bitirmek, attığımız gol sayısı, aldığımız puanın sorumlusu başta ben olmak üzere mahcubuz. Yaptığımız yanlışlar, elimizde olmayan konular da var. Bize, takıma üzülenler var. Ne yapsalar olmuyor diyenler var. Sezon başında en kötü senaryoyu çizin deseler kimse böyle bir tablo çizmezdi. Bu formanın içine seni beni koy çıkar daha fazla puan alırız. Slimani gibi bir golcünün son 26 şutundan hiçbirinin kaleyi tutmaması beceriksizlikle anlatılacak bir şey değil. İnşallah bu kara bulutlar üstümüzden dağılır. Bazen insan kendini boğulmuş hissediyor. Bir şanssızlık mı beceriksizlik mi uğursuzluk mu diyeyim. Üstümüzde böyle bir şey var.

- İnşallah Ersun hocamızla birlikte bu engelleri aşacağız. Bizim için bu sezon kaybedilmiştir. Bu kaybedilmiş sezonu kazançla çevirebiliriz. Bu da yeni yapılanmayla.

- Barış Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet edecek olağan üstü oyuncumuz. Barış'ın kıvama girmesi için oynaması gerekiyordu. Sadece yarım sezon. Bonservisini vermedik, kiraladık ve maaşı karşılığında kiraladık. Erol Bulut hocanın da çok ilgisini çeken bir oyuncu.

"OZAN TUFAN ÖZEL BİR VAKA"

- Ozan Tufan... Özel bir vaka. Özel bir yetenek Allah vergisi. Zaman zaman kilo verse de inanılmaz bir gücü ve dayanıklılığı var. Çok çabuk bir yerlere geldi. Belki de en büyük sıkıntı buydu. Ne yazık ki Fenerbahçe'de geçen sezonlarda vereceği katkıyı sağlayamadı. Ben ve Semih Özsoy sezon başında kampta oyuncuları beklerken ilk Ozan Tufan geldi. Özel hoca tutmuş, 8 kilo vermiş. En büyük transferimiz sensin dedim. Olmadı. Sana yine inanıyoruz. Sergen hoca seni istiyor. Bundan yararlan. Allah'ın sana verdiği yeteneklere şükretmeyi bil, sen özel yeteneklere sahip birisin. İnşallah böyle olacak.

- Yiğithan her zaman bizim evladımız olacak. Satın alma opsiyonunu biz aldık. Sözleşmesi bittiği zaman satın alma opsiyonu Fenerbahçe'dedir. Umarım bir gün tekrara Fenerbahçe'ye döner.

SEZON SONU ONU BIRAKACAĞIZ

- Aatıf'ı affettik. Kendisini isteyen kulüpler var. Rizespor en çok isteyen kulüp. Biz gitmesini uygun gördük, Rizespor ile anlaştık. Bu konuya kızıyorum. Aatıf Rizespor ile anlaşamadı. En kısa zamanda anlaşmasını bekliyoruz.

- Sağ bekimiz Şener'i Beşiktaş'a önerdiğimiz yönünde haberler var... Şener'i kesinlikle Beşiktaş'a veya herhangi menajere, herhangi birisine teklif etmedik. Onun da inşallah sözleşmesini uzatacağız. Martin Skrtel ile de aynı şekilde. Sözleşmesi sezon sonu biten diğer oyuncularla da aynı şekilde.

- Hocamız Andre Ayew'in muhakkak kalmasını istiyor. Opsiyonu kullanmamız mümkün değil. Sezon sonu ona bakacağız.

- Bu pozisyonların ikisinde müjdeli haber vereceğimi düşünüyordum. İş bitmeden bu açıklamaları yapmayacağız. Hocamız ile mutabık kaldığımız noktalar bunlar. Hocamızın birinci hedefi orta sahayı güçlendirmek. Jailson'dan çok memnun hocamız. Burada Cebrail Akbulut ismini göreceksiniz. U21 takımında oynuyordu. Hocamız onu çok beğendi. Sezon sonuna kadar kadroya alınmasını rica etti. Erten çok iyi bir kaleci, talihsiz bir şekilde sakatlandı. Onun kontratı 2019'da bitiyor. İnşallah o da kısa zamanda sağlığına kavuşur. Tolga Ciğerci ile ilgili özel bir parantez açmak istiyorum. Tolga Ciğerci, bugüne kadar bir kuruş para ödemediğimiz, sahalara dönene kadar ödemediğimiz bir oyuncu. Kendisine dünyanın en iyi ayak doktorunu yolladık. Kendisi inşallah 2-3 ay içinde sahaya dönecek. Bu tip sakatlıklarda ya futbol hayatı bitecek ya da sahaya dönecek. Dönmesini bekliyorum. Pek çok aktif oyuncudan daha fazla idman yapıyor. Aylardır havuz içinde çalışma yapıyor. Bir an evvel o topun ayağına değmesi gerekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde