Ali Koç: Hedefimiz 2020 yılında 50 ülkede var olmak

Ali Koç: Hedefimiz 2020 yılında 50 ülkede var olmak

Ali Koç, "Amacımız, ülke bayrağını yurt dışında daha iyi temsil etmek, daha üst ve nitelikli ürünler geliştirip Türk markalarını globalleştirebilmek" dedi.

Ali Koç: Hedefimiz 2020 yılında 50 ülkede var olmak
16px
24px
12.10.2017 12:08
ABONE OLgoogle

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Amacımız, ülke bayrağını yurt dışında daha iyi temsil etmek, daha üst ve nitelikli ürünler geliştirip Türk markalarını globalleştirebilmek." dedi.

Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks'ın 4S tesisi Mardin'de törenle açıldı.

Koç, törende yaptığı konuşmada, Koç topluluğu olarak ülkenin teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırmak istediklerini söyledi.

Bunun bir yarış olduğunu ve bu yarışta hızlı koşmanın gerektiğini dile getiren Koç, "Bu yarışta hızlı koşmayı gerektirecek unsurlar da her çağda değişiyor. Bu çağda artık en önemli şey, bilgi, teknoloji, inovasyon ve yüksek katma değerli ürünler ile hizmetler geliştirebilmek. Biz de kendimizi bu şekilde pozisyonluyoruz." ifadelerini kullandı.

İş dünyasında bugün rekabet etmenin 20 sene öncesine kadar çok daha zorlaştığını belirten Koç, şöyle devam etti:

"Koç topluluğu olarak biz de her işimizde her yatırımımızda Ar-Ge ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Buralara odaklanıyoruz ve çok büyük önem veriyoruz. Amacımız, ülke bayrağını yurt dışında daha iyi temsil etmek daha üst ve nitelikli ürünler geliştirip Türk markalarını globalleştirebilmek. Bu anlayışla bu yaklaşımla 1982 yılında başladığımız kamyon üretimine, sadece binek araçlarda değil her konuda mühendislik ve teknoloji konularında büyük ağırlık verdik. Geldiğimiz noktada bugün sadece araç değil aynı zamanda mühendislik ve teknoloji üretir hale geldik. Bu sadece Ford Otosan'ın başarısı değil, Türk otomotiv sektörünün büyük bir başarısıdır."

"Ecotorq motorlu kamyonlar Çin'de yollara çıkmaya hazırlanıyor"

Ali Koç, 4 yıl önce yüzde 100 yerli mühendislik gücü ile ürettikleri Ecotorq motora sahip kamyonların Çin'de üretimi için lisans anlaşmasının imzalandığını anlattı.

Türk otomotiv sektöründe bir ilkin yaşandığına dikkati çeken Koç, şöyle konuştu:

"Türkiye'de teknoloji ve mühendislik ihracatında milat niteliğinde olan bu anlaşma ile fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz Ecotorq motorlu kamyonlar bu senenin sonundan itibaren Çin'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Bu ülkemizin ve ülkedeki otomotiv sektörünün büyük bir başarısıdır. Çin dünyanın en büyük kamyon pazarıdır. A'dan Z'ye Türk mühendisleri zekasıyla ortaya koyduğumuz teknoloji ve mühendisliğimizin global arenada büyük firmalarla rekabet edebilmesi bizleri memnun ediyor ve gururlandırıyor."

Yeni nesil Euro 6 Ecotorq motorlu kamyonların sürdürülebilir büyüme için stratejik bir ürün olarak önemini koruduğunu belirten Koç, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinin ardından global çaptaki büyümeyi Avrupa ülkelerinde de bayi açılışıyla hızlandırdıklarını aktardı.

"2020 yılında toplam 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz"

Avrupa pazarının, Ford Trucks'ın büyüme planlarında çok önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Koç, "Hedefimiz ürettiğimiz her 3 araçtan birini dünyaya ihraç etmek. Dünyaya ihraç ettiğimiz araçların yüzde 50'sini de Avrupa'ya ihraç etmek. 2020 yılında toplam 50 ülkede var olmayı hedefliyoruz. Bu yönde de yatırımlarımız hızla devam ediyor. Fikri mülkiyet hakları Türkiye'de olan bir ürünün dünya devleri ile rekabet edebilecek konuma gelmesi bence çok önemli bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Yurt içinde 2 bayi açılışı daha yapılacağını ve yurt içindeki bayi ağını tamamlayacaklarını aktaran Koç, yeni 4S konsepti Ford Trucks'ın Türkiye'nin gücüne güç kattığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde