Ali Koç: 1 milyar dolar harcadık, cevabı bekliyoruz

Ali Koç: 1 milyar dolar harcadık, cevabı bekliyoruz

Koç Holding Başkanvekili Ali Koç, Altay tankının prototipi için 1 milyar dolar harcama yapıldığını kaydetti

Ali Koç: 1 milyar dolar harcadık, cevabı bekliyoruz
16px
24px
09.11.2016 13:32
ABONE OLgoogle

Koç Holding Başkanvekili Ali Koç, hükümetin Altay tankıyla ilgili cevabını yakında almayı beklediklerini söyledi. Koç, Altay tankının prototipinin üretimi için yaklaşık 1 milyar dolar harcama yapıldığını belirtti.

Koç, Otokar'ın seri üretim ihalesini kazanması durumunda 5 yıl içerisinde 250 tank teslim edeceğini kaydetti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, milli ana muharebe tankı Altay'ın seri üretiminde görev almaya hazır olduklarını söyledi.

Koç Holding'e dev ortak geldi: Ali Koç'tan ilk açıklama

Koç, bu yıl MÜSİAD tarafından 3'üncü kez gerçekleştirilen savunma sanayi ve iş geliştirme platformu High Tech Port by MÜSİAD'daki Otokar standında, Türkiye'nin yurt dışı ve yurt içi pek çok çalkantıya rağmen ekonomik performansıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almayı sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin global konumunu güçlendirebilmesi ve tehditleri bertaraf edebilmesi için inovasyon ve teknolojik gücünü geliştirmeyi sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Koç, topluluk olarak ülkenin potansiyeline ve geleceğine olan güvenleri ve inançlarıyla Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetlerini artıran yatırımlarına kararlılıkla devam ettiklerini dile getirdi.

Koç, Türkiye'de sanayinin gelişimine milli savunma projelerinin önemli katkı sağladığını ifade etti.

Otokar'ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Türkiye'nin en büyük kara sistemi projesi olan Altay'ın savunma sanayisine büyük bir ivme getirdiğine dikkati çeken Koç, "Altay projesi ile savunma sanayimiz 7 yıl gibi kısa bir süre içinde kendi kaynak ve kabiliyetlerini geliştirmiş; Otokar ve alt yüklenicilerde dikkate değer bir bilgi birikimi ve deneyim kazanılmış ve sektörümüz kendi teknolojisini yaratmıştır. Bugün gerçekleşen fuar da Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda geldiği noktayı ortaya koyuyor."

"30 bine yakın askeri aracımız 30'a yakın ülkenin ordusunda hizmet veriyor"

Ali Koç, Otokar'ın ana yüklenicisi olduğu milli ana muharebe tankı Altay'ın seri üretiminde görev almaya hazır olduklarını söyledi.

Bu görev için yetişmiş insan kaynakları ve deneyimleriyle ülke için en iyiyi sunmaya hazır olduklarını vurgulayan Koç, 29 yıldır Otokar ile savunma sanayisinin gelişimine ivme kazandıran önemli projelere imza attıklarını anımsattı.

Koç, "30 bine yakın askeri aracımız bugün başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere 30'a yakın dost ve müttefik ülkenin ordusunda ve Birleşmiş Milletler görev birimlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet veriyor." ifadelerini kullandı.

Altay'ın seri üretimini başarıyla gerçekleştirecek yetkinliğe sahip olduklarına dikkati çeken Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Görevlendirildiğimiz takdirde üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmeye hazırız. Ülkemiz savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamanın da ötesinde Altay'ın ihracatını gerçekleştirebilecek seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Dost ve müttefik ülkelerin Altay'a gösterdikleri ilginin uzun vadede ülkemizin savunma sanayi ihracatına da olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum."

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Otokar standını ziyaret ederek Ali Koç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ten milli ana muhabere tankı Altay hakkında bilgi aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde