Ali Babacan yeni makamını yaptırıyor

Ali Babacan yeni makamını yaptırıyor

Ali Babacan'ın vekilliği bırakmasının ardından inşaatı devam eden işyerine geçmesi bekleniyor.

Ali Babacan yeni makamını yaptırıyor
16px
24px
18.12.2012 08:59
ABONE OLgoogle

Ali Babacan'ın vekilliği bırakmasının ardından inşaatı devam eden işyerine geçmesi bekleniyor.

AK Parti tüzüğünde bulunan üç dönem kuralı 70 milletvekilinin TBMM ile vedalaşmasına neden olacak. Bunlardan birisi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Babacan son günlerde daha kesin mesajlar vererek, “Tadında bırakmak daha iyi. Etrafımdan görüyorum, fazla uzayınca iyi olmuyor” diyor.

Babacan, siyaseti bıraktıktan sonra kendi işlerine geri döneceğini sık sık söylüyor. Babacan’ın dedesinin de adını taşıyan Ali Babacan Tekstil Sanayii Çıkrıkçılar Yokuşu’nda yola başladı. Daha sonra Siteler’de 4 bin metrekarelik kapalı bir işyeri yapıldı. Şimdi ise İstanbul Yolu üzerinde yeni bir işyeri yaptırılıyor.

Babacan’ın yeni yapılan işyerinin inşaatını yakından takip ettiği söyleniyor. 7-8 yıldır devam eden inşaatın 2012 ortalarında bitirilmesi planlanıyordu. Ancak yeni binanın inşaatı şimdilerde daha hızlı ilerliyor, artık bitmek üzere. İşçiler hummalı bir çalışma yürütüyor.

Babacan’ın ticaret hayatı ile tanışması da küçük yaşlarda Ankara’nın Çıkrıkçılar Yokuşu’ndaki aile işletmesinde oldu. Yıllarca ailenin tekstil işinde çalışan Babacan 1989’da ODTÜ’den birincilikle mezun oldu ve ABD’ye gitti.

2002 yılında da milletvekili olarak Meclis’e geldi. Bu arada Ali Babacan Tekstil de Çıkrıkçılar Yokuşu’ndan Siteler’e taşındı.

Mehemt Bilber/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde