Ali Babacan’ın ekibinden çarpıcı açıklama: Oy oranımız...

Ali Babacan’ın ekibinden çarpıcı açıklama: Oy oranımız...

AKP’den istifa ederek yeni parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan'ın ekibinden partinin kuruluşu ve oy oranıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi.

Ali Babacan’ın ekibinden çarpıcı açıklama: Oy oranımız...
16px
24px
20.08.2019 07:43
ABONE OLgoogle

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre Ali Babacan’ın kuracağı parti için “temsil gücü yüksek ve geniş kadro” hedefleniyor. “Çoğulcu demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartlar sağlanacağı ve hukukun üstünlüğünün tavizsiz bir şekilde savunulacağı” ifade ediliyor.

DÖRT EĞİLİM YER ALACAK

Turgut Özal’ın Anavatan Partisi’ni kurarken kullandığı 4 eğilimi örnek alan yeni oluşum; muhafazakârlar, milliyetçiler, liberaller ve sosyal demokratlar olmak üzere geniş kesimlere hitap etmeyi planlıyor. Yeni oluşumun en önemli çalışma ilkesi ise katılımcılık.

PARTİ ANKETLERİ NE DİYOR?

Yaptırılan anketlere göre yeni partiye olan desteğin ise yüzde 18 olduğu belirtiliyor.

KADRO GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Babacan’ın yeni parti için acele etmediği, önce program çalışması yürüttüğü, bir yandan da kadro konusunda görüşmelerini sürdürdüğü, partileşmenin yıl sonunu bulacağı ifade ediliyor.  Ali Babacan'dan istifa sonrası ilk açıklama: Çalışmayı başlattık...

YENİLENMİŞ AKP DEĞİL

Kulislerde partinin ‘Yenilenmiş AK Parti’ değil, “çoğulcu demokrasiyi öngören ve çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koyacak” bir parti olacağı konuşuluyor.

BABACAN VE DAVUTOĞLU BİRLİKTE HAREKET EDER Mİ?

Babacan ve Davutoğlu’nun birlikte hareket edip etmeyeceğine yönelik ise “İlk etapta olmaz” değerlendirmesi yapılıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde