Albayrak: Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor

Albayrak: Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KOBİ'lere sunulacak desteklere ilişkin KOBİ Değer Kredisi tanıtım programında ilginç açıklamalarda bulundu.

Albayrak: Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor
16px
24px
10.01.2019 12:21
ABONE OLgoogle

 Albayrak konuşmalarında çok güldüğü konusundaki eleştirilere cevaben, "Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor. Gerçekleri biliyor. Türkiye’nin mevcut yapabileceklerini biliyor. Her daim pozitif." ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen KOBİ Değer Kredisi tanıtım programında konuştu. Bakan Albayrak 12 olan banka sayısının 13’e çıktığını belirtti.  KOBİ'lere 6 ay geri ödemesiz 20 Milyar TL destek kredisi verilecek

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Bakınız özellikle ilk günden beri bütçe disiplininden taviz vermeyeceğimizi ifade ettik. Bunda da sonuna kadar kararlı olacağız. 2019 yılı hedefleri ortada. Dezenformasyon şu bu konuşuluyor. İki konuda Türkiye'de herkes konuşuyor bir futbol iki ekonomi. 81 milyon teknik direktör ve ekonomist.

‘BU BAKAN ÇOK GÜLÜYOR NİYE ÇOK GÜLÜYOR’

Rasyonel gerçekçi ayakları yere basan. Bu bakan çok gülüyor niye çok gülüyor. Gerçekleri biliyor. Türkiye'nin mevcut yapabileceklerini biliyor. Her daim pozitif. 

Türkiye sağlam bir şekilde ayağa kalktıysa 81 milyon milleti ile olmuştur bu. Kobi değer kredisi 13 bankanın insiyatifi ile olmuştur. Hazinemize etkisi yoktur. KGF'nin tahsis edilmiş limitleri içinde yapılan bir uygulamadır. Bankalarımızın pozisyonuyla ilgili süreçler, BDDK başkanlığında bankalara ilişkin detaylı bir çalışma yaptı. Bunu sonunda genel rapor ortaya kondu.

SERMAYE YAPILARINI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Dengelenme süreci boyunca BDDK mali bünye analizi boyunca devam edecek. Bugün yapılan çalışmalar ortaya koymaktadır ki sektörümüz sağlıklıdır. Mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi açıktır ve nettir. Bankaların mali durumunun yanındaki bu olumlu halin yanında. Kamu ve özel bankalar sermaye yapılarını güçlendirmeye devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde