Alacaklılar devreye girdi, beyaz et devi üretimini durdurdu

Alacaklılar devreye girdi, beyaz et devi üretimini durdurdu

Torunlar Gıda ile alacaklılar sebebiyle masadan kalkan Şeker Piliç, KAP'a yaptığı açıklama ile üretimini durdurduğunu bildirdi.

Alacaklılar devreye girdi, beyaz et devi üretimini durdurdu
16px
24px
28.01.2013 12:52
ABONE OLgoogle

eker Piliç'te şirketin icra takibinde olması nedeniyle Torunlar Gıda ile masadan kalkmak zorunda kalması sonrasında haftanın ilk işlem gününde hisseler işleme kapandı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada üretimin durduğu belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Torunlar Gıda tarafında alınacağı yönünde gelen haberler ile sert yükseliş yaşayan Şeker Piliç hisseleri içi yeni hafta kötü başladı.

 KAP’a yapılan açıklamada şirket hakkında icra takibi başladığı belirtildi.

 Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Şeker Piliç tarafından yapılan kısa bir açıklama görüşme masasından neden kalkıldığını açıkladı: "Şirketimizin borçlu olduğu firmaların bir kısmı tarafından icra takiplerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. İcra takiplerinin tutarıyla ilgili bilgi ileriki günlerde kamuyla paylaşılacaktır. Bu hacizler dolayısıyla Torunlar Gıda San. Tic. A.Ş. ile yapılan ortaklık görüşmeleri son bulmuştur." denildi.

 Haftanın ilk işlem gününde Torunlar ile anlaşma masasından kalkan Şeker Piliç hisseleri seans geçici olarak işleme kapatıldı.

 Haftanın ilk işlem gününde şirketten KAP’a bir açıklama daha geldi.

 “Alacaklarımız ve banka hesaplarımız üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle üretim için gerekli hammadde alım imkanımız kalmamıştır. Bugün itibariyle üretim ve satışlarımız devam etmektedir. Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır.”  denildi.

 Bu gelişmelerin ışığında Cuma günü 2.13’ten kapanan şirket hisselerinin açılması bekleniyor.

ALACAKLILAR MASADAN KALDIRDI

Geçen hafta KAP’a yaptığı açıklama ile şirket hakkında icra takibi başlatıldığını bildiren Şeker Piliç, Torunlar Gıda ile masadan neden kalkıldığını belirtmişti.

Şeker Piliç  tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Şirketimizin borçlu olduğu firmaların bir kısmı tarafından icra takiplerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. İcra takiplerinin tutarıyla ilgili bilgi ileriki günlerde kamuyla paylaşılacaktır. Bu hacizler dolayısıyla Torunlar Gıda San. Tic. A.Ş. ile yapılan ortaklık görüşmeleri son bulmuştur."

Açıklamada, takibin 11 adet satıcı firma tarafından yapıldığı, takibe konu tutarın ise 4 milyon 792 bin lira olduğu bildirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde