Akşam yazdı: Doğan Holding'e FETÖ operasyonu

Akşam yazdı: Doğan Holding'e FETÖ operasyonu

Doğan Holding Ankara temsilcisi Barbaros Muratoğlu Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Akşam yazdı: Doğan Holding'e FETÖ operasyonu
16px
24px
01.12.2016 10:30
ABONE OLgoogle

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, "terör örgütünün medya unsuru olarak faaliyet yürüttüğü ve bu şekilde FETÖ/PDY üyesi olduğu" iddiasıyla Muratoğlu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

EVİNDE ARAMA YAPILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nu Ankara Etimesgut'taki evinde arama yapıldı sonra gözaltına alındı.

Muratoğlu'nun İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

İŞTE SUÇLAMA

Gözaltına alınan Muratoğlu'na yönetlik "FETÖ'nün medya yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği" suçlaması var.

HESAPLARI KAPALI

Barbaros Muratoğlu'nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasından sonra sosyal medya hesaplarını kapattığı belirlendi.

AKŞAM GAZETESİ BİR HAFTA ÖNCE YAZDI

Akşam, Barbaros Muratoğlu'nu tam bir hafta önce manşetine taşımıştı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam gazetesi, bir hafta önce “Aydın Doğan’ın FETÖ kriptosu” manşetiyle Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nu hedef almıştı. Haberde, “Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun 17/25 Aralık’tan sonra üst düzey FETÖ’cülerle sıkı ilişki içinde olduğu tespit edildi” ifadeleri yer almıştı.

Aydın Doğan, Cem Küçük'ten 350 Bin istemişti: Davayı kazandı

“PENSİLVANYA’DA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞLİĞİ BİLE VAR”

Murat Kelkitlioğu yazısında, Muratoğlu’nun Aydın Doğan’ın “kara kutusu” olduğunu öne sürerek şunları yazmıştı:

 “Aydın Doğan’ın sahip olduğu Doğan Holding’in Ankara Temsilciliği görevini yürüten isim Barbaros Muratoğlu. Muratoğlu, Doğan’ın Ankara’daki bütün işlerini yürüten isimlerin başında geliyor. Bir anlamda Aydın Doğan’ın karakutusu. Teröristbaşını Pensilvanya’da ziyaret eden isimlerden biri. Hiçbir yerde yayımlanmamak şartıyla Pensilvanya’da fotoğraf çektirmişliği bile var teröristbaşıyla. FETÖ’nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları’na katılmayı dahi ihmal etmedi Muratoğlu.”

Akşam: Aydın Doğan'ın FETÖ kriptosu, holdingin sorunlarını çözmek için...

"Aydın Doğan'ın FETÖ kriptosu" başlığını atan Akşam, "Doğan Holding Ankara temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun 17/25 Aralık'tan sonra üst düzey FETÖ'cülerle sıkı ilişki içinde olduğu tespit edildi" diye yazmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde