Akpınar ile Gezen'e adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı

Akpınar ile Gezen'e adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı

Savcılıktaki ifadeleri alınan ve hakimliğe sevk edilen Gezen ve Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Her iki sanatçıya da yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Akpınar ile Gezen'e adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı
16px
24px
24.12.2018 14:01
ABONE OLgoogle

Halk TV'de katıldıkları programda yaptıkları yorumlar nedeniyle haklarında soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdar Gezen, polis eşliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürülerek ifade verdiler.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından Akpınar ve Gezen, haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İfadelerinin ardından Gezen ile Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Sanatçılar, haftada bir gün karakola giderek imza vermeleri şartıyla serbest bırakıldı.

Sanatçıların ifadelerinde, "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı. Çarpıtıldı" dedikleri öğrenildi.

'CUMHURBAŞKANI'NA ASLA BİR HAKARET KASTIM YOK'

Gezen'in, "Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim" dediği belirtildi.

"Ben tiyatrocuyum. Sahne de de bu cümleyi birebir kullanıyorum. Çünkü tiyatrom Kadıköy'dedir. Kadıköy de de tiyatromda komedi oyunun da bu sözleri orada da söylüyorum" diyen Gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasını reddetti.

Gezen "Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı'na da asla bir hakaret kastım yoktur. Bu üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Gezen'in ifadesinde, "Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim" dediği belirtildi.  Metin Akpınar polis eşliğinde adliyeye götürüldü

Müjdat Gezen'e adliyeye girişinde gazetecilerin  "Gözaltına alınmayı bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine, avukatı Ülgen araya girerek, "Gözaltı yok." dedi. Gezen, basın mensuplarının "Soruşturmayı bekliyor muydunuz?" sorusuna "Bir şey çıkmaz bundan" yanıtını verdi.   Erdoğan: Sanatçı müsveddeleri beni ipe götürecekmiş, bunun bedelini ödeyecekler

 

Eski CHP İstanbul Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Akpınar ile Gezen'in adli kontrol talebiyle 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiklerini, her iki sanatçının da serbest bırakılacağını belirtti.

"80 YAŞINDAKİ SANATÇI, KAHVALTISINI ADLİYEDEN YAPTIRILAN TOSTLA YAPIYOR"

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş Twitter hesabından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in fotoğrafını paylaştı. Yarkadaş, "Bu ülkenin yüzakı iki sanatçı, savcı 'gözaltı kararı' vermemiş olmasına rağmen, polis marifetiyle adliyeye getiriliyor. Ve 80 yaşındaki sanatçı, kahvaltısını adliyede yaptırılan tostla yapıyor. Metin Akpınar'ın ifadesi saat 12.30'da sona erdi. Şimdi Müjdat Abi ifade verecek" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde