Akkuyu Nükleer Santrali'nde maaşlarını alamayan işçiler yol kapattı

Akkuyu Nükleer Santrali'nde maaşlarını alamayan işçiler yol kapattı

Doğa harikası Mersin Akkuyu'yu adeta çöle çeviren Akkuyu Nükleer Santrali bu kez de işçilerin isyanıyla gündeme geldi. Aylardır maaşlarını alamayan, servis konusunda sıkıntı yaşayan işçiler, Akkuyu'da yolu kapatarak eylem yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde maaşlarını alamayan işçiler yol kapattı
16px
24px
19.09.2020 10:35
ABONE OLgoogle

Akkuyu Nükleer Santral'de çalışan işçiler, ödenmeyen ücretleri için yol kapatma eylemi yaptı.

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral'de çalışan bazı işçiler, bir süredir ücretlerini alamadıkları için eylem yaptı. İşçiler, mesai saati bitiminde santrale giden yolu kapattı. Yol kapama nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen "Akkuyu Nükleer Santral inşaatı önce doğayı, şimdi de işçileri vurdu. Yarın tüm Mersin'i vuracak" dedi.

“KORONA DİNLEMEDEN ÇALIŞTIRDILAR”

Antmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akkuyu'da inşaatın Covid-19 sürecinde dahi devam ettirildiğini belirterek "Koronaviris salgını başladığından beri inşaat hiç durmadı. Birçok işçi sağlıksız ortamda çalıştırıldı. Hastalığa yakalanan işçiler var. Doğru dürüst test dahi yapılmadı. 6 bine yakın işçi şu anda hastalık riski ile karşı karşıya. Bu yetmezmiş gibi ne maaşlarını alabiliyorlar ne de doğru  dürüst bir servis olanağına sahipler. Bunun adı zorbalıktır, köleliktir ve sömürüdür. İşçilerin canı ranta ve inşaata kurban ediliyor. Akkuyu Nükleer İnşaatını derhal durdurun. Katliamlara son verin" dedi.

Antmen, Mersin Akkuyu'da çok büyük bir doğa katliamı yaşandığının altını çizerek "Daha şimdiden Mersin Akkuyu'ya nükleer bir bomba düşmüş gibi. Binlerce ağaç kesildi. Hayvanlar yerinden oldu. Önce doğa şimdi de işçiler bu katliamdan nasibini aldı. Yarın bir patlamada yaşanacak felaket Çernobil'i bile aratır. Reaktörün geleceği kısım kendi kendine iki kere çatladı. Orası deprem bölgesi. İnşaat alanının altı bataklık. Tüm  Mersin saatli bir nükleer bombanın üzerinde duruyor" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde