Akkök tekstil şirketlerini birleştiriyor

Akkök tekstil şirketlerini birleştiriyor

10 aydır Akkök Grubu'nun hazırlandığı tekstilde konsolidasyon sürecinde de önemli bir adım atıldı

Akkök tekstil şirketlerini birleştiriyor
16px
24px
30.10.2009 07:25
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu Ak-Al Tekstil'in kardeş şirketi Aksu İplik'i kül halinde devralmasına izin verdi. Böylece yaklaşık 10 aydır Akkök Grubu'nun hazırlandığı tekstilde konsolidasyon sürecinde de önemli bir adım atılmış oldu.

Bu yılın ocak ayında Ak-Al Tekstil ve Aksu İplik Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) ortak açıklama yaparak birleşme kararını ilan etmişti. Daha sonra ise grup şirketlerinin faaliyetleri ve varlıkları konusunda önemli tasfiye veya satış kararları alınmıştı.

Aksu İplik'in Ak-Pa Tekstil'de sahip olduğu hisseler ile bu şirketin arsası ile bazı gayrimenkuller Akkök Sanayi ve Yatırım Geliştirme'ye satılırken, satış ipliği faaliyetlerinin durdurulması oldukça ses getirmişti. 150 kişinin işten çıkarılması ve Aksu İplik'in cirosunda yüzde 30-40 azalışa neden olan bu faaliyet durdurma kararından sonra Aksu İplik'in tamamen Ak-Al Tekstil bünyesine katılmasına SPK'dan da onay geldi.

Buna göre iki şirket için birleşme oranı yüzde 53,44180, hisse değiştirme oranı ise 0,95657709 olacak. Ak-Al'ın birleyme sonrasında sermayesi 41 milyon 91 bin 670 liraya ulaşacak. Dolayısıyla Ak-Al tarafından gerçekleştirilecek sermaye artırım tutarı 11 milyon 77 bin 549 TL olacak. Buna karşılık Aksu İplik'in elinde Ak-Al'ın yüzde 26,8 hissesi bulunduğu için sermaye artırımında hissedarlardan bu hisselerle karşılanamayan tutarın talep edilmesi kararlaştırıldı.
 
Beklenti hisselere yansıdı

Aksu İplik ve Ak-Al Tekstil ile ilgili bu gelişme elbette şirketin hisse senedi fiyatlarına da fazlasıyla yansıdı. SPK'nın onayı KAP'da yayımlanmadan 15 gün önce başlayan hareket, düzenleyici kuruluşların da dikkatini çekmiş ve olağanüstü fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle açıklama talebine neden olmuştu.

Fakat birleşmeyle ilgili karar daha yılın başında alındığı için Aksu İplik hisselerinin 13 Ekim'de başlayıp yüzde 48'e ulaşan, Ak-Al Tekstil hisselerinin ise aynı sürede yüzde 37'yi bulan yükselişine neden olan hareketlilikle ilgili özel bir durum olmadığı açıklamasını yapmıştı. Böylece Ak-Al Tekstil hisseleri son seansı 1.57, Aksu İplik hisseleri ise 1.55'ten kapattı.

Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde