Akın İpek için gözaltı kararı! Evinde arama yapılıyor

Akın İpek için gözaltı kararı! Evinde arama yapılıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi

Akın İpek için gözaltı kararı! Evinde arama yapılıyor
16px
24px
01.09.2015 06:08
ABONE OLgoogle
İpek Grubu'na yönelik polis operasyonu başlatıldı. Polis, holding merkezinde arama yapıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı.

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

Bünyesinde medya kuruluşlarının da bulunduğu Koza İpek Holding'in 23 şirketinde de arama işlemi yapılıyor. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

İpek Grubu'na yönelik soruşturmanın daha çok maden şirketleriyle ilgili olduğu ve gözaltı kararı sayısının artabileceği belirtildi. 

TEMELİ KOZA DAVETİYE İLE ATILDI 

Koza İpek Holding’in temeli 1940’lı yılların sonunda kurulan Koza Davetiye isimli şirkete dayanıyor. 1948’de Ali İpek tarafından kurulan Koza Davetiye zamanla faaliyet alanlarını genişletti. Matbaacılıktan, madenciliğe, medyadan enerjiye bir dizi sektörde faaliyet gösteren Koza İpek Holding’in başında ise Akın İpek bulunuyor.

AKIN İPEK KİMDİR?

3 Mart 1963 Adana doğumlu olan Hamdi Akın İpek d. Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)’den sonra İngiltere’de ekonomi, Hacettepe Üniversitesi’nde işletme eğitimi almıştır. Babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık’ın ve Koza İpek Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. İpek Üniversitesi’ni kurmuştur.

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ MEDYA KURULUŞLARI

2014: Millet
2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2008: Kanaltürk (Tuncay Özkan’dan satın aldı.)
2009: Bugün TV
2009: Kanaltürk Radyo
www.kthaber.com
www.herseyspor.com
www.buguncocuk.com

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Havacılık
Atp Koza Turizm
Kanaltürk
Kanaltürk Radyo
Bugün TV
Bugün Gazetesi
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi

Akın İpek, "Hiçbir eksik belgemiz yok" 

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, sosyal medyada çıkan iddialar üzerine 2 gün önce açıklama yapmıştı. İşte Akın İpek'in o açıklaması:

Kamuoyuna açıklama...

Sosyal medyada grubumuzun da içinde bulunduğu bazı yayın kuruluşları ve sermaye grupları hakkında iddialar, dedikodular çıktı.

Aldırmayayım diyorum, bitmiyor, telefonum susmuyor.

Durumumuz şöyle;

Grubumuzda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 27 şirketimiz var, 30 şirketimiz inceleniyor. Yaklaşık iki yıldan beri. Bazı şirketlerimiz ikinci, bazıları üçüncü kez inceleniyor. İncelemeler geçmiş beş yıldı, sekiz yıla sonra on yıla çıktı. Tam on bir kurum tarafından incelenip denetleniyoruz.

Grup şirketlerimizin tamamı, Maliye dışında, MASAK tarafından da inceleniyor. MASAK'ın da bugüne kadar grup şirketlerimizden istediği tüm bilgiler zamanından önce, eksiksiz, tam olarak kendilerine teslim edildi. MASAK tarafından istenen bütün bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak teslim edildiği, karşılıklı olarak imzalanarak tutanak altına alındı.

EKSİK BELGE YOK.

Denetim yapan kamu kurumlarımıza, genel merkezimizde odalar tahsis ettik. Ne arıyorsunuz veya neden diye sormadık, sormuyoruz. Mantıklı veya mantıksız ayrımı yapmıyoruz. Tüm sorulara, tereddüte meydan bırakmayacak şekilde, belgeleri ile cevap verdik, veriyoruz. Soruları ve verdiğimiz cevapları dosyaladık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da teslim ettik.

Grubumuz ile ilgili herhangi bir hayali suç senaryosunun dahi dayanağı olmaz. Hakkımızda bir iftira atılsa, o da tutmaz. Aksini belgeleriz.

Yangın, deprem, gasp, hırsızlık, hastalık gibi musibetler, Allah c.c. korusun herkesin başına gelebilir.

Bunların dışında hiçbir endişemiz yok. Son durumumuz budur.

Saygılarımla...

AKIN İPEK

Koza İpek Grubu
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde