Akın İpek hangi ülkede altın arayacak?

Akın İpek hangi ülkede altın arayacak?

Baskılar ve engellemeler nedeniyle Türkiye'deki yatırımlarını yurt dışına kaydıran Akın İİpek hangi ülkede altın arayacak?

Akın İpek hangi ülkede altın arayacak?
16px
24px
16.03.2015 13:28
ABONE OLgoogle
Akın İpek'in patronu olduğu Koza Altın’ın bağlı ortaklığı Koza Ltd. Kanada merkezli Medgold Resources şirketi ile Medgold’un Portekiz’de sahip olduğu sahalarda altın ve gümüş aramak üzere anlaşma imzaladı.

Koza Altın’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, "Bu anlaşma çerçevesinde bölgede maden arama ve jeoloji çalışmaları ve bu çalışmaların finansmanı yürütülecektir.

Madenin geliştirilmesi ve/veya işletilmesi için yapılacak çalışmalarda ilgili varlıklarda Koza Ltd. ilk aşamada yüzde 55 paya sahip olacaktır" denildi ve şu bilgilere yer verildi: "Kurulacak joint venture şirketinde bu payın yüzde 75’e kadar artırılması opsiyonu bulunmaktadır.

Buna ek olarak, yapılan anlaşmaya göre Koza Ltd. 1.5 milyon Kanada doları karşılığında Medgold Resources Corp.’un sermayesinin yüzde 19.31’ine tekabül eden hisseleri satın alacaktır."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde