Akın İpek’e şok! Bentley’i de satıldı

Akın İpek’e şok! Bentley’i de satıldı

Mahkeme kararıyla geçen yıl kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait 22 lüks araçtan 11'i dün ATO Congresium'da düzenlenen açık artırmayla satıldı.

Akın İpek’e şok! Bentley’i de satıldı
16px
24px
17.04.2016 07:55
ABONE OLgoogle
Mahkeme kararıyla geçen yıl kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait 22 lüks araçtan 11'i dün ATO Congresium'da düzenlenen açık artırmayla satıldı. Satılan araçlar arasında Akın İpek'in kullandığı Bentley marka otomobil de bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle Koza-İpek Holding'in 18 şirketine atanan kayyum heyetinin yaptığı çalışma sonucunda, Akın İpek'in ultra lüks otomobil koleksiyonu ortaya çıkarılmıştı. 103 katılımcının teminat bedeli yatırdığı müzayedede 11 araç satılırken toplam 6 milyon 967 bin lira gelir elde edildi.

MERCEDES SATILDI

Müzayedenin en ilgi gören aracı ise Marmaris'ten getirilen Mercedes Maybach S 500 4Matic oldu. Araç, Koza İpek'e ait olan Marmaris'teki Angel's Peninsula adlı otelin otoparkında bulunarak getirilmişti.

Aracın yalnızca İpek ve aile üyelerinin özel jetle Marmaris tatiline gittiklerinde havaalanından alınıp otele, otelden de havaalanına bırakılmak için kullanıldığı öğrenilmişti. Mercedes Maybach S 500 4Matic, müzayedede 1 milyon 143 bin liraya satılarak en yüksek bedelin ödendiği araç oldu. Akın İpek'in kullandığı Bentley marka otomobil ise 1 milyon 142 bin liraya alıcı buldu.

YENİDEN İHALE OLACAK

Koleksiyonda yer alan Akın İpek'in oğlu Ali İpek'in pahalı oyuncağı Ferrari de yine satılan araçlar arasındaydı. Ferrari 458 İtalia, 962 bin liraya alıcı buldu. Ali İpek bu araçla 2014 yılında trafik ekiplerine takılmış ve alkollü araç kullanımından hakkında ceza kesilmişti.

Öte yandan müzayedede açık artırmaya sunulan Range Rover Sport'lardan biri, 608 bin liraya diğeri 573 bin liraya satıldı. Alıcısı olmayan araçların ise önümüzdeki günlerde yeniden açık artırmaya çıkarılması planlanıyor.

AKIN İPEK: ZEHİR ZIKKIM OLSUN

Malları kayyım marifeti ile elinden alınan Akın İpek twitter üzerinden bir açıklama yapmıştı. İpek, "Emeğim olan, rızam dışında elimden çıkanları Allah cc bizim için sadaka kabul etsin.. Alanlara da zehir zıkkım, haram olsun" demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde