Akıllı kapı zili kaç Milyar Dolara satıldı?

Akıllı kapı zili kaç Milyar Dolara satıldı?

Akıllı kapı zili ve ev güvenliği startup’ı Ring Inc şirketi dünya devine satılıyor...

Akıllı kapı zili kaç Milyar Dolara satıldı?
16px
24px
28.02.2018 15:45
ABONE OLgoogle

Amazon akıllı kapı ziline 1 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Amazon, akıllı kapı zili ve ev güvenliği startup’ı Ring Inc’i 1 milyar dolara satın almayı kabul etti.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre satın almada danışman olarak JPMorgan Chase & Co yetkilendirildi.

Ring Inc. görüntülü kapı zili ve güvenlik kameraları donanımı üretiyor. Kullanıcılar telefonları veya bilgisayarları ile kurulan sisteme bağlanıp, sistemi yönetebiliyor. Ring tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ring olarak hem faydalı hem de uygun fiyatlı akıllı ev güvenlik ürünleri sunarak mahallelerdeki suç oranını azaltma hedefimize bağlıyız. Amazon gibi yaratıcı ve müşteri odaklı bir şirketle çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyoruz.”

Amazon akıllı ev teknolojileri alanında Echo akıllı hoparlör ve sesli asistan Alexa gibi teknolojileri sunmuştu. 

Monness Crespi Hardt & Co. analisti James Cakmak’a göre Ring Inc’in satın alınması Amazon’un ev teknolojileri alanındaki hareket kabiliyetini artıracak. Cakmak, "Satın alma hamlesi Amazon’un ‘aynı gün teslimat’ stratejisiyle uyumlu" ifadelerini kullandı.

Satın alma ile Amazon ev güvenlik sektöründe Nest Labs Inc., Honeywell International Inc. ve Canary Connect Inc. gibi firmalara rakip olacak. 

AKILLI EV TEKNOLOJİLERİNE ODAKLANDI

Ring adını bağlı kapı zilleri, güvenlik kameraları ve projektörleriyle duyurmuştu. Açıklamada güvenlik konusuna özel bir vurgu yapılması, Amazon’un Ring’in ev gözetim özelliklerini Echo serisi akıllı hoparlörlere ve Cloud Cam gibi ürünlerine yerleştirebileceğini düşündürüyor.

Amazon akıllı ev konusunda kısa süre önce başka bir satın alma daha yapmış ve akıllı kapı zilleri üreten Blink’i bünyesine katmıştı. Akıllı ev teknolojilerine odaklanan Amazon, geçtiğimiz yıl da Alexa Fund vasıtasıyla Ring’e yatırım yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde