Akıllı bilezik pazarda çipli elbise yolda

Akıllı bilezik pazarda çipli elbise yolda

Intel’in Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, “Çipler, elbise ve aksesuarlara giriyor. Akıllı bilezik pazarda. Sırada yeni ürünler var. Ünlü starlarda da bunları görebileceğiz” dedi

Akıllı bilezik pazarda çipli elbise yolda
16px
24px
16.07.2014 08:21
ABONE OLgoogle
Intel’in Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, teknolojiyle modanın nasıl birleştirildiğini anlattı. İldeniz, “Çipler, elbise ve aksesuarlara giriyor. Akıllı bilezik pazarda. Sırada yeni ürünler var. Ünlü starlarda da bunları görebileceğiz” dedi
 
Silikon tabanlı teknolojilerin küresel devi Intel’in, yeni teknolojiler bölümünden sorumlu Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, yaşadığı San Francisco’dan geldi ve önemli mesajlar verdi.

Artık teknoloji modanın bir parçası

Giyilebilir teknolojilerde dünya moda devleriyle işbirliğine gidildiğini belirten İldeniz, “Teknoloji artık dünya modasının bir parçası haline geldi. Çipler, modaya girdi. Akıllı bilezikler çok beğenildi. İleride bazı giysiler ve aksesuarlarda da çipleri görebileceğiz. Dünyaca ünlü starlar da bu ürünleri kullanacak” dedi.

Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi CFDA ile yapılan stratejik işbirliğiyle 2 ayda bir buluştuklarını ifade eden İldeniz, şu bilgileri verdi: “Mesela modacılar sattıkları giysilerin beğenilip beğenilmediğini ya da haftada kaç kez o giysilerin giyildiğini merak ediyor. Bu ve bunun gibi başka düşünceler de var. Biz bunları teknolojik anlamda nasıl değerlendireceğimizi araştırıyoruz.”

Tasarımcılar teknolojiye bağlanıyor

Geçen yıl ekim ayındaki Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2014’te Intel’in pazara sunmayı planladığı akıllı bileklik (bileklik) için lüks perakende devi Barneys New York,  ABD Moda Tasarımcıları Konseyi ile açılış seremonisinde işbirliği yaptı. Ürün sergileme konusunda müzeciliğe benzer yaklaşımıyla farklılaşan Barneys New York akıllı bilekliği mağazalarında tüketicilerin beğenisine sunuyor.

İTÜ’de Ar-Ge merkezi kurdu

İldeniz, İntel’in İstanbul İTÜ’de ilk kez kurduğu Ar-Ge merkezi hakkında da bilgiler verdi. Arı Teknokent’te açılan merkezin, nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve eğitim alanlarına odaklanacağını kaydeden İldeniz, yenilikçi açık Ar-Ge modeliyle sektörel iş ortakları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışacağını söyledi.

“İlgiyle seyrettiğimiz Uzay Yolu dizisinde ve bilim kurgu filmlerindeki olan bitenler yavaş yavaş gerçeğe dönüşüyor. Bu Ar–Ge merkezinde de bilim kurguların artık gerçek hayatta karşımıza çıktığını görebileceğiz” dedi.  Merkeze 5 yıl içinde 40 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Edison bebek büyütüyor

İl­de­niz, ya­nın­da ge­tir­di­ği ba­zı­la­rı bu yaz pi­ya­sa­ya su­nu­lan il­ginç ürün­le­ri de ta­nıt­tı. Edi­son ad­lı kab­lo­suz özel­li­ğe sa­hip ye­ni kü­çük bir bil­gi­sa­ya­rın özel­lik­le­ri­ni an­la­tan İl­de­niz, gi­yi­le­bi­lir ci­haz­lar ala­nın­da­ki ye­ni­lik­le­ri hız­lan­dır­mak ama­cın­da ol­duk­la­rı­nı söy­le­di. Edi­so­n’­un be­be­ğin bü­yür­ken bes­len­me­si, uy­ku sa­at­le­ri­nin dü­zen­len­me­si gi­bi bir­çok fonk­si­yo­na yar­dım­cı ol­du­ğu­nu be­lir­ten İl­de­niz, ay­rı­ca akıl­lı sa­at, akıl­lı ku­lak­lık ve bir tas bi­çi­min­de­ki ta­sa­rı­mıy­la dik­ka­ti çe­ken akıl­lı kab­lo­suz şarj is­tas­yo­nu­nu da ta­nıt­tı.

Perihan Çakıroğlu/Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde