Akıl durduran penaltı

Akıl durduran penaltı

İspanya 16 yaş altı futbol şampiyonasında akıl durduran panaltı

Akıl durduran penaltı
16px
24px
26.07.2010 09:48Güncelleme: 29.02.2024 13:47
ABONE OLgoogle

Topa sağ ayağıyla vuracakmış gibi yaklaştı ama son anda soluyla çatala yolladı

1976 Avrupa Şampiyonası’nda Çekoslovakya ile Batı Almanya arasında oynanan final maçı penaltılara gitmişti. Panzerler’de Hoeness bir atış kaçırırken, Çekler’de ise son penaltı için topun başına Antonin Panenka geçmişti. Çek yıldız, bir ilki gerçekleştirip, beyaz noktada duran topun altına hafifçe vurup kalecinin üzerinden yaptığı aşırtmayla takımını Avrupa Şampiyonu yaparken, ‘Panenka penaltısı’ ismiyle futbol literatürüne yeni bir tabir kazandırmıştı.

İTALYA ÇILDIRDI

PENALTIYA yeni bir açılım ise önceki gün U-19 Avrupa Şampiyonası’nda oynanan İspanya-İtalya maçında geldi. Boğalar 2-0 öndeyken dakika 57’de kazanılan penaltı için topun başına Betis’in B takımında oynayan Ezequiel Calvente geldi. Topa sağ ayağıyla vuracakmış gibi yaklaşan Ezequiel, tam şutu atacağı sırada sol ayağıyla sağ doksana vurdu.

DAHA önce sadece Henry’nin bir şov programında uygulamaya cesaret ettiği bu stili, resmi maçta kullanan 18 yaşındaki oyuncu için Marca Gazetesi “Yılın penaltısını yarattı” yorumunu yaptı. Küçük düşürüldüklerini düşünen İtalyanlar ise penaltının ardından hakeme itiraz ederken, kalan sürede hem Ezequiel’e hem de diğer İspanyol futbolculara tekmeler savurdular.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde