Akıl almaz dolandırılma: Parayı teslim etmek için 1357 KM gitti

Akıl almaz dolandırılma: Parayı teslim etmek için 1357 KM gitti

“Biz polisiz, savcıyız. Telefon hattınız, teröristlerin eline geçti. Eğer para vermezseniz.....” İşte bu cümlelerle başlayan haberleri görmekten okurlar bile bıktı...

Akıl almaz dolandırılma: Parayı teslim etmek için 1357 KM gitti
16px
24px
04.07.2019 13:18
ABONE OLgoogle

“Biz polisiz, savcıyız. Telefon hattınız, teröristlerin eline geçti. Eğer para vermezseniz.....” İşte bu cümlelerle başlayan haberleri görmekten okurlar bile bıktı ama, insan aklıyla dalga geçen tuzağa son olarak Alaçatı eski belediye başkanı ve CHP eski miletvekili Remzi Özen düştü. Özen, İzmir’den kalkıp özel aracıyla Urfa’ya gitti ve tam 2 milyon TL’yi dolandırıcılara elleriyle teslim etti...

Terörle mücadele bahanesiyle parasını kaptıranlara yenisi eklendi. İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinin eski belediye başkanı ve CHP eski milletvekili Remzi Özen, dolandırıcılık olayının kurbanı oldu. Çeşme Belediye Başkanlığı için, geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde aday adayı olan Özen, 2 milyon lirasını telefon dolandırıcılarına kaptırdı.

CEBİNDEN ARADILAR

YeniAsır’dan Fatih Şendil’in haberine göre; Alaçatı'da yaşayan Özen'i iddiaya göre cep telefonundan arayıp kendini polis olarak tanıtan kişiler, kullandığı hattın kendisine ait olup olmadığını sordu. Özen, hattının kendine ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine telefon dolandırıcıları Özen'e, adının ve banka hesaplarının bölücü terör örgütü PKK'nın eylemlerine karıştığını belirterek bu bağlantıları çözmek için operasyon başlattıkları yalanını dile getirdi. Telefondaki dolandırıcı, durumun ciddi olduğunu ve operasyonun devam ettiğini söyleyerek Özen'e bankadaki hesabında kaç para olduğunu sordu. Banka hesabındaki parayı söyleyen Özen'e telefonu kapatmamasını belirten dolandırıcı, operasyonu MİT ile birlikte yürüttüklerini ve kimseye bilgi vermemesini istedi.

ATLA ARABAYA GETİR

Tuzağa düştüğünün farkına varmayan Özen, talimatları yerine getirdi.

Dolandırıcıları gerçek polis sanan Özen, teröristleri yakalamak için elinden ne geliyorsa yapacağını söyledi.

Bankadaki hesabından 2 milyon lirayı çeken Özen, hiç kimseye bir şey anlatmadan ikinci komutu bekledi.

İkinci arayan kişi ise kendisini emniyet amiri olarak tanıtarak parayı, Urfa Akçakale'ye getirmesini istedi. Kendi aracıyla Çeşme'den yola çıkan Özen, 1357 kilometre sonra Urfa Akçakale'ye ulaşarak polis sandığı dolandırıcılara parayı verdi.  

VE NİHAYET ANLIYOR...

1357 kilometre yolu gidip gelen Remzi Özen, görevi tamamladığını söylemek için aralıksız konuştuğu emniyet amiri sandığı kişiyi aradı. Ancak defalarca aramasına rağmen ulaşamadı. Büyük bir şaşkınlık yaşayan Özen, Alaçatı Polis Merkezi'ne gidip olanları anlattı.

Özen, dolandırıcılık şebekesinin bir an önce yakalanmasını istedi. Polis ekipleri Özen'in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

İLK VUKUATI DEĞİL

Remzi Özen, 8 yıl önce oğlunun alacağı için buluştuğu ortakları tarafından çıkan tartışma sonrasında bacağından silahla vurularak yaralandı.

Özen hakkında "kıyı kanununa muhalefet", "sahtecilik" gibi çok sayıda suçtan dava açıldı.

Özen, 2009 yılında Alaçatı Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 61 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde