Akfa Holding operasyonunda 17 kişi tutuklandı

Akfa Holding operasyonunda 17 kişi tutuklandı

Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden tutuklanan sayısı 17'ye yükseldi.

Akfa Holding operasyonunda 17 kişi tutuklandı
16px
24px
26.08.2016 08:43
ABONE OLgoogle
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık A.Ş.'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden tutuklanan sayısı 17'ye yükseldi.

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 102 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İşlemleri tamamlanan ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden 17'si "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlardan tutuklanırken, 7'si adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 13'ü serbest bırakıldı.

İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest kaldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde