Akdeniz Güvenlik, neden 'Evet' posteri astı!

Akdeniz Güvenlik, neden 'Evet' posteri astı!

Akdeniz Güvenlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “evet”li posterlerini asarak kime ne mesaj veriyor?

Akdeniz Güvenlik,  neden 'Evet' posteri astı!
16px
24px
17.03.2017 16:16
ABONE OLgoogle

Akdeniz Güvenlik, Erdoğan’ın “evet”li posterlerini asarak kime ne mesaj veriyor? 

Akdeniz Güvenlik şirketi İstanbul’daki binasına “Aşkımız memleket millet için evet”, “Evet söz de karar da milletin” yazılı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin olduğu dev posterler astı.

Peki Akdeniz Güvenlik, Erdoğan’ın “evet”li posterlerini asarak kime ne mesaj veriyor?

AKP Milletvekili Reşat Petek'in yeğeni Necmettin Şimşek’e ait Akdeniz Güvenlik firmasına ilk kez Odatv dikkat çekmişti.

İLK OLAY

31 Mart 2015’te İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde kendilerine avukat süsü verenler, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı öldürdüler. Adliye baskını sonrasında Odatv, Akdeniz Güvenlik’e dikkat çekerek şöyle yazmıştı:

“Avukat kimlikleri üzerinde bir cip bulunuyor. Avukatlar adliye içersindeki güvenlikten geçerken bu kimliklerini okutuyorlar ve bu sayede o kişinin avukat olup olmadığı ortaya çıkıyor. Yani 31 Mart’ta adliyedeki özel güvenlikler, savcıyı rehin alanların kimliklerini okutmasını isteselerdi, sahtecilik ortaya çıkacak ve o isimlerin avukat olmadığı ortaya çıkacaktı. Bu yolla Savcı Kiraz’ın öldürülmesinin önüne de geçecekti.”

Evet… 

Savcı Selim Kiraz’ın öldürüldüğü Çağlayan Adliyesi’nin güvenliğini de Akdeniz Güvenlik sağlıyordu ve cinayet sonrasında buradaki güvenlik zaafiyeti çokça tartışılmıştı.

DARBE SONRASINDA SONER YALÇIN UYARDI

Gülen Cemaati’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından konuya ilişkin Gazeteci / Yazar Soner Yalçın da çarpıcı bir yazı kaleme almıştı.

Soner Yalçın 16 Eylül 2016 tarihinde Sözcü gazetesindeki köşesinde Akdeniz Güvenlik’e işaret etmişti.

Yalçın yazısına “Adliye'den savcıyı, hakimi ve hatta mübaşiri bile FETÖ mensubu diye atıyorsun, gözaltına alıyorsun ve hatta tutukluyorsun.

Peki…

Adliye'nin güvenlikçileri kim, biliyor musun? Yani… Adliye Sarayı'na savcıyı, hakimi, mübaşiri ve hatta çaycıyı bile yerleştiren FETÖ'nün güvenlik görevlisi meselesini atladığını mı düşünüyorsun?” şeklindeki soruları sorarak başlamıştı.

Yazısına “Bu FETÖ'nün özel güvenlik şirketleri olmadığını mı sanıyorsun?” şeklindeki sormuştu.

VE DEVLET UYANDI

Odatv’nin haberleri ve 15 Temmuz darbe girişiminden aylar sonra Emniyet harekete geçti. Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi 22 Aralık tarihinde “Havaalanında FETÖ’cü güvenlikçi temizliği” başlığıyla bir haber geçti. Barış Şimşek imzalı haberde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün 45 havaalanının güvenliğini sağlayan Akdeniz Güvenlik Şirketi ile yolları ayırdığı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada havalimanlarında şuan görevli 2 bin 850 güvenlikçiden 72'sinin FETÖ ile irtibatlı olduğu, FETÖ'cülerin özellikle Türkiye'nin dışarıya açılan kapıları olan İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanları'nda konuşlanarak kendilerini gizledikleri ve görevden uzaklaştırılan FETÖ'cülerin yoğunlukla X-Ray, kapı tipi ve el tipi metal arama detektörlerinin kontrol işlemlerinde görevli oldukları kaydedildi.

Evet…

Devlet, FETÖ tehdidi nedeniyle Akdeniz Güvenlik’e verdiği ihaleleri geri çekerken bir diğer yandan da FETÖ ile bağlantılı güvenlik şirketlerinin üzerine gidiyor. Böyle bir dönemde Akdeniz Güvenlik’in İstanbul’daki binasının dört bir yanını Erdoğan ve “Evet” posterleri asması dikkat çekiyor.

OdaTV.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde