Akçağlılar'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?

Akçağlılar'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?

Tekfen’in kurucu ortağı Necati Akçağlılar, Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi. Duayen işadamı Akçağlılar’ın cenazesine iş ve siyaset dünyasından kalabalık bir grup katıldı.

Akçağlılar'ı son yolculuğuna kimler uğurladı?
16px
24px
05.05.2011 08:14
ABONE OLgoogle

TEKFEN’İN kurucu ortağı ve iş dünyasının duayeni Necati Akçağlılar, dün defnedildi. Önceki gün İstanbul’da, 87 yaşında vefat eden Necati Akçağlılar’ın Bebek Camisi’ndeki cenaze töreninde, Necati Akçağlılar’ın eşi Cansevil Akçağlılar ile kızı Defne Akçağlılar taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Necati Akçağlılar’ın eşi, kızı ve yakınlarının yanı sıra, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murrahhas üyeleri Feyyaz Berker ve Ali Nihat Gökyiğit, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ve CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Ayaydın da katıldı.

Akçağlılar, cenaze namazı sonrasında, Rumelihisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Akçağlılar’ın kaybı, Tekfen camiası ve iş dünyasında büyük üzüntü yarattı.

22 Mayıs 1924’te İzmir’de dünyaya gelen Necati Akçağlılar, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. Akçağlılar, üniversite eğitimine 1945-1948 yılları arasında, ABD’de yaptı. Akçağlılar,  Illinois Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Üç ortak küçük bir ofisle başladı

İş hayatına Florida’da başlayan Necati Akçağlılar, burada 1.5 yıl çalıştıktan sonra, New York’ta bulunan Chemical Construction Co. adlı şirkette altı ay Proje Mühendisi olarak görev yaptı.

1956 yılında bakanlıktaki görevlerinden ayrılan Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit, ticarete atılarak Ankara’da küçük bir ofiste mühendislik- danışmanlık şirketi olan Tekfen’i kurdu.

Bir süre sonra da Tekfen’in üçüncü ortağı olarak Necati Akçağlılar, görev yaptığı Türkiye Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri Daire Başkanlığı’ndan ayrılarak Feyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ikilisine katıldı. Necati Akçağlılar’ın da katılmasıyla Tekfen çatısı altında 55 yıldır süren bir ortaklığın temelleri atıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde