Akbank’tan 1,2 milyar dolarlık yeni yurtdışı finansmanı!

Akbank’tan 1,2 milyar dolarlık yeni yurtdışı finansmanı!

Akbank, yenilediği 1.2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisiyle, son 2 ayda yurtdışından sağladığı finansman tutarını 3 milyar doların üstüne çıkardı.

Akbank’tan 1,2 milyar dolarlık yeni yurtdışı finansmanı!
16px
24px
19.08.2016 13:07
ABONE OLgoogle
Uluslararası finans piyasalarının Türkiye ekonomisine güvenini bir kez daha kanıtlayan Akbank, yenilediği 1.2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisiyle, son 2 ayda yurtdışından sağladığı finansman tutarını 3 milyar doların üstüne çıkardı. 

Yurtdışı piyasaların Türkiye ekonomisine güvenini bir kez daha kanıtlayan Akbank, dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla 1,2 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. 

Akbank’ın geçen yıl Ağustos ayında aldığı toplam karşılığı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100’ün üzerinde talep geldi. İki kısımdan oluşan sendikasyon kredisinin 1,1 milyar dolarlık bölümü 1 yıl, 100 milyon dolarlık bölümü ise 3 yıl vadeli olarak temin edildi.  

Kredinin 367 gün vadeli diliminin maliyeti LIBOR + yüzde 0.85 ve EURIBOR + yüzde 0.75, 3 yıl vadeli diliminin maliyeti ise EURIBOR + yüzde 1.75 olarak gerçekleşti. 

Sendikasyon kredisiyle ilgili açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sendikasyonlarının %100’ün üstünde bir talep gördüğünü ve fiyatlamaların değiştirilmediğini belirtti. 3 yıl gibi sendikasyon piyasası için uzun olan bir vadede dahi Akbank’ın finansman temin etmeye devam ettiğinin altını çizen Binbaşgil sözlerine şu şekilde devam etti: “Çok uygun şartlarla gerçekleştirdiğimiz bu sendikasyonda geçtiğimiz yıla göre katılımını artıran bankalar bulunuyor. Aynı zamanda Ortadoğu’dan ve Avrupa’dan yeni bankaların da bu işlemimize katılımını sağladık. Bu kredi, yatırımcıların Türkiye’deki temel ekonomik göstergelerin ve bankacılık sektörünün sağlamlığına ve  Akbank’ın başarılı performansına olan inancını bir kez daha teyit etmiştir.”

Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğüne ve Akbank’ın finansal gücüne dikkat çeken Binbaşgil, son 2 ayda yurtdışından sağladıkları finansman tutarının 3 milyar doların üstüne çıkmasının da bunun önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. 

Türkiye ekonomisini ve yatırımları hız kesmeden desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Binbaşgil, “Güçlü bilançomuz ve uluslararası piyasalardaki yüksek itibarımızla ülkemize yurtdışından kaynak getirmeyi sürdürüyoruz.” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde