Akbank'ta sürpriz satış

Akbank'ta sürpriz satış

Citigroup Akbank'taki yüzde 20 hissesinin bir bölümünü satacağını duyurdu

Akbank'ta sürpriz satış
16px
24px
24.03.2012 06:38
ABONE OLgoogle

Citigroup Akbank'taki yüzde 20 hissesinin bir bölümünü satacağını duyurdu. Akbank'tan yapılan açıklamada, satışın Basel III uygulamasına hazırlık için yapıldığı belirtildi

 Akbank'ın yüzde 20'sini Ekim 2006'da 3.1 milyar dolara satın alan Citigroup, New York Borsası'na yaptığı açıklamada hisselerinin bir bölümünü satmayı planladığını duyurdu. Akbank, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Citigroup'un bu satış planı tüm dünyada geçerli olacak Basel III uygulamasına hazırlık ile ilgili sermaye planlaması kapsamındadır" denildi. Açıklamada önümüzdeki dönemde bankaların sermaye yeterlilik oranlarını düzenleyen Basel III uygulamasının tüm dünyada devreye gireceği bilgisine yer verilerek şu değerlendirmede bulunuldu:

"Bu yeni uygulama ile yüzde 10'un üzerinde pay sahibi olunan ve yönetim kontrolü bulunmayan iştiraklere yapılan yatırımlar bankaların sermaye yeterlilik rasyolarını düşüren bir unsur haline gelecektir. Bu bağlamda, Citigroup söz konusu Basel III uygulamasına hazırlık amacıyla dünyada diğer ülkelerdeki iştiraklerinde de olduğu gibi yönetim kontrolüne sahip olmadığı bankamızdaki hisse oranını da düşürme kararı almıştır. Citigroup'un bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı tamamen Basel III ile bağlantılı olup Citigroup'u ilgilendiren teknik sebeplerden kaynaklanmaktadır."

STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ OLMAYACAK
 Akbank'ın açıklamasında bankanın ortaklık yapısında bu nedenle meydana gelebilecek değişikliğin Türkiye'nin en değerli kurumu olan bankanın mali gücü ve yönetimi üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağı belirtilerek "Bankamızın kârlı bir şekilde büyüme stratejilerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır" dendi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde